S-a inaugurat Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova

Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova a fost inaugurat în data de 6 septembrie a.c., evenimentul aducându-i în Bănie pe Liviu Dragnea, preşedinte PSD, şi pe ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. La manifestare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene şi parlamentari de Dolj.

0

Liviu Dragnea a crezut în realizarea acestui spital chiar de la primele discuţii purtate cu Lia Olguţa Vasilescu, atunci în calitate de primar al Craiovei. „Văzând şi fotografiile cu acea construcţie care era aici, mi-am amintit despre primele discuţii legate despre construirea acestui spital. Aici era practic o clădire schelet, veche de dinainte de revoluţie. Am mai văzut atunci şi alte câteva locaţii pentru a lua o decizie. De la bun început am încurajat-o pe Olguţa. I-am spus că dacă va găsi resurse din bugetul local, sigur şi Guvernul o va sprijini.  Iată că avem, azi, un spital cum rar vezi. Este foarte bine executat şi cu această ocazie vreau să felicit constructorul. Calitatea construcţiei, dotările, conceptul modern, toate acestea sunt de remarcat. Există un nivel de confort destul de ridicat, este un loc foarte curat. Am întrebat şi despre sistemul de hrană şi am aflat că acesta este foarte bun. Cantina se află pe celălalt corp dar se serveşte în sistem de catering”, a declarat Dragnea.

„Este absolut necesar un computer tomograf aici”

Directorul Spitalului Municipal Filantropia din Craiova va face demersuri pentru ca în această locaţie să ajungă şi un computer tomograf. „Spunea doamna manager că îşi doreşte un computer tomograf şi este firesc acest lucru. Sper ca Ministerul Sănătăţii să răpundă pozitiv la această solicitare întrucât este absolut necesar un computer tomograf aici”, a completat preşedintele PSD.

„Acest siptal este cea mai mare investiţie din România făcută din fonduri exclusiv de la bugetul local”

Prezentă la inaugurarea unităţii medicale, Lia Olguţa Vasilescu a menţionat faptul că acest sPItal este cea mai mare investiţie din România realizată în totalitate cu bani de la bugetul local. „În urmă cu trei ani, am demarat întregul procedeu. Scheletul era abandonat din 1993. Am căutat vreo trei locaţii atunci pentru spital şi în final am rămas la această locaţie. Din punctul nostru de vedere este foarte bună pentru că se află lângă Spitalul de Boli Infecţioase şi se poate face o trecere mai uşoară, în special dacă vorbim despre cazurile de urgenţă. Acest siptal este cea mai mare investiţie din România, după revoluţie, făcută din fonduri exclusiv de la bugetul local. Aparatura este nouă, mobilierul nou. Mai trebuie luate plasmele şi se rezolvă totul”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

„Proiectul a ieşit cu mult peste aşteptările noastre”

Potrivit Lorenei Dijmărescu, directorul Spitalului Municipal Filantropia din Craiova, sunt şanse ca porţile acestui obiectiv să fie deschise pentru pacienţi începând cu data de 11 septembrie a.c. „Proiectul a ieşit cu mult peste aşteptările noastre. Nu este numai un spital care să deservească servicii medicale de rutină, ci este primul spital municipal realizat după revoluţie. Este un spital la standarde europene. Avizul de la ISU ne mai trebuie, aici având o uşoară întârziere. Eu sper că de luni se deschid porţile acestui spital”, a menţionat Dijmărescu.

Investiţie de peste 33 milioane de lei

Spitalul Filantropia a fost finanţat, în totalitate, cu bani de la bugetul local, fiind vorba despre o investiţie de peste 33 de milioane de lei. Unitatea medicală are nu mai puţin de 181 de paturi, patru corpuri de clădire în suprafață totală construită de peste 9.000 de metri pătrați. Aici au fost mutate patru secţii importante din vechea locaţie, fiind vorba despre : medicală 1,2, secţia s3, urgențele și fizioterapia.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ