Sport flux. Start în Liga Florilor MOL

0

Trei echipe din Oltenia în competiție
Pe 2 septembrie, debutează cea de-a 66-a ediție a Ligii Florilor MOL. Participă 14 echipe, între care și trei din Oltenia: SCM Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Târgu Jiu. În programul etapei: Dacia Mioveni – SCM Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea – Știința București, Gloria Bistrița-Năsăud – CSM Târgu Jiu. Duminică, la Pitești Arena, s-a disputat pentru prima oară în format Final Four finala Supercupei României între CSM București și Rapid, scor 31-22 (14-9). În finala mică, Dunărea Brăila – CSM Târgu Jiu: 35-33 (18-14).

A pornit la drum și Superliga feminină
Sâmbătă a pornit la drum, sub auspiciile FRF, și Superliga feminină de fotbal în care activează ACS Banat Girls Reșița, ACS Ladies Târgu Mureș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, AS FC Universitatea Cluj, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, CSM Alexandria, Farul Constanța și Politehnica Timișoara. Competiția înființată în 1990 a fost câștigată de Olimpia Cluj – 11 ediții și Clujana (corect Clujeana, n.n.) – 7 ediții. În 1991-1992, titlul a revenit fetelor de la CFR – nu Cluj, ci Craiova. „Odată cu sezonul 2023-2024, fotbalul feminin din România face un pas important pentru creșterea calității competițiilor interne și mai ales la nivelul primei ligi, odată cu implementarea unui nou sistem competițional”, a subliniat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Cui surâd grupele UEFA Conference League?
Farului Constanța sau lui Sepsi OSK? Sau amândurora? Vom vedea pe 31 august. Mai aproape de obiectiv este echipa lui Hagi, care în partida tur s-a impus cu 2-1 după ce a fost condusă de HJK Helsinki. Campioana României riscă mari dezechilibre financiare în cazul unui eșec, pe lângă aceea că o cam scaldă în competiția internă. Haideți să rămânem la jumătatea plină a paharului. Sepsi OSK are în Bodo/Glimt un adversar dificil, dovadă că trupa antrenată de Toni Korkeakunnas a condus cu 1-0 și 2-1, dar a fost egalată în urma penaltiurilor corect acordate de arbitrul francez Ruddy Buquet. În sezonul trecut, norvegienii au jucat în grupele Europa League, unde au terminat după Arsenal și PSV Eindhoven.

Facebook Comments