Firma care şi-a făcut pomană de Florii a încheiat recent un contract cu primăria condusă de edilul liberal
Credincioşii cu drept de vot din Malu Mare, „binecuvântaţi“ cu plase electorale de Adela Gherghe

Obişnuiţi cu minunile Mântuitorului, mai ales acum, în postul Paştelui, credincioşii din comuna Malu Mare au asistat la o „minune“ ceva mai lumească în ziua de Florii când, după slujbă, au fost întâmpinaţi cu plase de culoare galbenă pline cu merinde. Culoarea plaselor n-a fost întâmplătoare, la fel ca firma care s-a ocupat de împărţirea lor, ambele având legătură cu primarul comunei, liberala Adela Gherghe, cea care s-ar fi aflat în spatele „pomenii electorale“. Şi chiar dacă învăţăturile creştine îndeamnă la celebrul „crede şi nu cerceta“, suntem de părere că niscai instituţii ale statului laic ar trebui să arunce o privire asupra a ceea ce s-a petrecut la biserica din Malu Mare.

0

Chiar dacă, oficial, campania electorală pentru alegerile locale încă n-a început, ea se desfăşoară deja de săptămâni sau chiar luni bune, atât în stradă, cât şi în mass-media ori pe platformele de socializare. Şi, mai nou, chiar în curtea Bisericii. Cel puţin aşa susţin adversarii primăriţei din Malu Mare, care o acuză pe liberala Adela Gherghe că s-a folosit de slujba de Florii pentru a cumpăra voturile credincioşilor cu câteva plase cu alimente, lucru total interzis de legislaţia electorală. Imaginile surprinse în faţa lăcaşului de cult arată cum mai multe persoane împart plase dintr-o dubiţă care aparţine firmei de catering CLAROADA BISTRO. De asemenea, se vede cum aceştia duc plasele în curtea bisericii, unde sunt distribuite credincioşilor care se înghesuie să prindă „pomana“.

Firma de catering, contract bănos cu primăria Adelei Gherghe

După cum spuneam la început, firma CLAROADA BISTRO SLR, cea care s-a ocupat de distribuirea plaselor, se află într-o relaţie contractuală cu Primăria Malu Mare. Astfel, nu mai departe de mijlocul lunii aprilie, firma cu sediul în comuna Podari primea un contract în valoare de peste 325.000 de lei, fără TVA, din partea instituţiei conduse de Adela Gherghe pentru „furnizarea de pachete alimentare pentru preşcolarii şi elevii din Şcoala Gimnazială Malu Mare“. Curat murdar, nene Iancule!

Miroase a disperare…

Conform unor surse politice, gestul din Duminica Floriilor este unul al disperării la care Adela Gherghe a apelat pentru că începe să realizeze că rezultatul alegerilor din 9 iunie nu va fi cel sperat de ea. După patru ani dezastruoşi, din care au lipsit investiţiile mult aşteptate de locuitorii comunei, primăriţa din Malu Mare apelează acum la orice metodă care i-ar putea aduce voturi la scrutinul de peste câteva săptămâni, indiferent dacă acestea se încadrează în limitele legii sau nu. Este posibil ca aceste derapaje să îi aducă Adelei Gherghe un nou mandat, însă s-ar putea să nu fie unul de primar, ci emis de o altă instituţie a statului de drept.

Adela Gherghe a asistat „smerită“ la procesiunea de distribuire a plaselor

Facebook Comments