„Horezu, la ora actuală, este înglobat în datorii și viitorul nu este prea roz. Este ciudat cum conducerea primăriei își administrază atât eficient bugetul personal și atât de prost pe cel local! Deși cunoaștem situația financiară dezastruoasă a Primăriei Horezu, cu datorii de peste15 milioane lei (150 miliarde lei vechi), de corecții financiare la diferite proiecte ce au determinat contractarea unor credite financiare de peste 7 milioane lei (70 miliarde lei vechi), ne asumăm conducerea viitoare a administrației locale, având soluții viabile pentru redresare economică.”, susține avocatul Gînju.
„În 2023, au făcut o indexare a impozitelor la imobilele construcții cu peste 50%, crezând că populația va uita până la alegeri ”
„În prezent, din această cauză în Horezu există cea mai mare creștere de impozitare din Valcea, generată de introducerea unui coeficient suplimentar de impozitare (ce este opțional și nu obligatoriu), tocmai pentru a acoperi din acest deficit financiar. Însă, această măsură a venit la pachet cu împovărarea financiară a horezenilor.
Acest lucru s-a realizat în anul 2023 premergător anului electoral tocmai pe considerentul că poate horezenii vor uita. Atunci s-a făcut o indexare a impozitelor la imobilele construcții cu peste 50%, fiind o creștere ce a nemulțumit întreaga comunitate.
De aceea, noi vom elimina acest coeficent de supraimpozitare și astfel vom putea readuce impozitele la o valoare decenta, suportabilă și acceptabilă pentru toată populația.”, potrivit candidatului liberal.
Măsuri pentru familiile monoprentale și pentru familiile tinere
„Alte măsuri fiscale pe care le vom aplica vizează ajutarea familiilor monoparentale și cu situații de existență precară, precum și scutirea de la plata impozitelor pe o perioada de 3 ani a tinerelor familii de până în 35 de ani care au spre creștere copii nou născuți.”, arată avocatul Emil Mircea Gînju.