Emil Gînju: „La Horezu avem cea mai mare creștere de impozitare din Valcea. Această măsură împovărătoare trebuie eliminată! ”

Avocatul Emil Mircea Gînju, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Horezu, arată că bugetul primăriei este dezastruos administrat, și, pentru a acoperi deficitul, actulala conducere a mărit impozitele, împovărându-i pe horezeni cu cea mai mare creștere de impozitare din Valcea. Emil Gînju se angajează ca viitoarea administrație liberală să elimine coeficentul de supraimpozitare care a generat această situație, pentru a readuce impozitele la o valoare acceptabilă pentru toată populația. De asemenea, anunță măsuri de sprijin pentru famiile monoparentalle aflate în situații precare, precum și pentru familiile de până în 35 de ani cu copii nou- născuți.

0
Emil Mircea Gînju

„Horezu, la ora actuală, este înglobat în datorii și viitorul nu este prea roz. Este ciudat  cum conducerea primăriei își administrază atât eficient  bugetul personal  și atât de prost pe cel local!  Deși cunoaștem situația financiară dezastruoasă a Primăriei Horezu, cu datorii de peste15 milioane  lei (150 miliarde  lei vechi), de corecții financiare la diferite proiecte ce au determinat contractarea unor credite financiare de peste 7 milioane  lei (70 miliarde lei vechi), ne asumăm conducerea viitoare a administrației locale, având soluții viabile pentru redresare economică.”, susține  avocatul Gînju.  

„În 2023, au făcut o indexare a impozitelor la imobilele construcții cu peste 50%, crezând că populația va uita până la alegeri ”

„În prezent, din această cauză în Horezu există cea mai mare creștere de impozitare din Valcea, generată  de introducerea unui coeficient suplimentar de impozitare (ce este opțional și nu obligatoriu), tocmai pentru a acoperi din acest deficit financiar. Însă, această măsură a venit  la pachet cu împovărarea financiară a horezenilor.

Acest lucru s-a realizat în anul 2023 premergător anului electoral tocmai pe considerentul că poate horezenii vor uita. Atunci s-a făcut o indexare a impozitelor la imobilele construcții cu peste 50%, fiind o creștere ce a nemulțumit întreaga comunitate.  

De aceea, noi vom elimina acest coeficent de supraimpozitare și astfel vom putea readuce impozitele la o valoare decenta, suportabilă și acceptabilă pentru toată populația.”, potrivit candidatului liberal.

Măsuri pentru familiile monoprentale și pentru familiile tinere

„Alte măsuri fiscale pe care  le vom aplica vizează ajutarea  familiilor monoparentale și cu situații de existență precară, precum și scutirea de la plata impozitelor pe o perioada de 3 ani a tinerelor familii de până în 35 de ani care au  spre creștere copii nou născuți.”, arată avocatul Emil Mircea Gînju.

Facebook Comments