Sute de calculatoare, laptopuri şi alte echipamente digitale au ajuns la unităţi de învăţământ din Râmnicu Vâlcea în baza unui proiect PNRR al primăriei

Primele livrări de echipamente digitale au început să ajungă la unităţile de învăţământ din Râmnic în baza proiectului cu fonduri din PNRR „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”, al cărui contract de finanţare a fost semnat de primarul Mircia Gutău şi de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în vara anului trecut, a anunţat Primăria Râmnicu Vâlcea.

0

La finele săptămânii trecute, laboratoarele de informatică de la 16 unităţi şcolare (colegiile Alexandru Lahovari, Mircea cel Bătrân şi Matei Basarab, liceele Victor Giuleanu şi Antim Ivireanul, Seminarul Ortodox Sf. Nicolae, şcolile gimnaziale Take Ionescu, I.G. Duca, Anton Pann, Mihai Eminescu, Colonie, nr. 4, 5 şi 13 şi grădiniţele Dumbrava Minunată şi Ostroveni 2) au început să primească în total 133 de calculatoare desktop cu monitor, 102 laptopuri, 83 de sisteme all-in-one, 16 multifuncţionale, 16 camere de videoconferinţă, 16 table interactive (cu suport), 15 sisteme de sunet şi 14 routere wi-fi. Tot în această etapă au fost recepţionate şi echipamentele specifice (tablete, căşti etc.) pentru cabinetul de limbi străine de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.
Acesta este primul lot în cadrul proiectului cu o finanţare nerambursabilă de peste 37 milioane lei prin care se dotează cu mobilier şi echipamente specifice sălilele de clasă, laboratoarele de informatică şi de ştiinţe, cabinetele şcolare şi atelierele din 27 de de colegii, licee, şcoli gimnaziale şi grădiniţe din Râmnic. Proiectul Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe, finanţat integral prin PNRR, se regăseşte pe Harta proiectelor cu finanţare nerambursabilă ale Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, disponibilă la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.”, se arată în anunţul municipalităţii.

Facebook Comments