Preşedintele CJ Vâlcea anunţă proiecte aprobate pentru trei noi clădiri de spital

„În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea de joi, 25 aprilie 2024, am aprobat documentaţiile tehnico-economice a trei proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din judeţul Vâlcea”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

0

„Este vorba despre trei clădiri noi de spital ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou şi Maternitate) şi la Spitalul din Mihăeşti. La Spitalul Nou din Râmnic, avem finalizată o nouă clădire de spital şi vom construi încă un imobil, cu 3 etaje, unde vor fi amenajate două blocuri operatorii, cu 9 săli de operaţie, un proiect în valoare de cca 7,2 milioane euro. La Maternitate, vom construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcţiona 8 cabinete medicale cu spaţii auxiliare. Proiectul, în valoare de cca 4,4 milioane euro, mai cuprinde şi dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă.
De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, ambulatoriul existent se va reabilita şi va fi extins cu un nou corp de clădire (cu o suprafaţă de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro.
Pentru implementarea acestor proiecte, vom accesa axele de finanţare europeană din domeniul sănătăţii, imediat ce acestea vor fi deschise. Facem tot ce ţine de noi, cu bună-credinţă, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate şi adaptate nevoilor”, a precizat Rădulescu.

Facebook Comments