Societatea care va administra al treilea parc industrial din județ ar trebui să fie funcțională până la sfârșitul anului
CJ Dolj a semnat certificatul de naștere al societății Oltenia Business Park SRL

Parcul industrial va fi amenajat la Coșoveni, pe un teren de peste 180 de hectare eliberat de administrația județeană de la Ministerul Justiției, din administrarea Penitenciarului Pelendava. CJ Dolj are nevoie de câteva zeci de milioane de euro pentru realizarea investiției.

0

Aleșii județeni au votat la ședința de săptămâna trecută un proiect de hotărâre privind înființarea societății Oltenia Business Park SRL, persoană juridică de drept privat, cu asociat unic Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj prin Consiliul Județean Dolj. Potrivit documentului adoptat în plenul CJ Dolj, scopul acestei societăți este acela de a realiza lucrarea de utilitate publică de interes județean Parc Industrial nr.3, „respectiv de a dobândi şi deţine titlul de parc industrial, eliberat potrivit prevederilor legale, de a gestiona şi administra, în conformitate cu acestea, parcul industrial”. Cu aceeași ocazie a fost adoptat actul constitutiv al societății și a fost împuternicit președintele Cosmin Vasile să-l semneze și să facă demersurile necesare pentru înscrierea societății la registrul comerțului.

Capital inițial de 100.000 de lei pentru Oltenia Business Park

Societatea va avea sediul în noul imobil achiziționat de CJ Dolj, pe strada Olteț, nr. 4, iar capitalul inițial va fi de 100.000 de lei, asigurați din bugetul județean. „Din bugetul județului Dolj se asigură toate cheltuielile necesare înființării, înregistrării și funcționării societății Oltenia Business Park SRL. (…) Se aprobă suma de 100.000 lei ca aport la capitalul social al societății, acesta fiind divizat în 10.000 părți sociale, fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de aleșii județeni. Potrivit documentului, SRL-ul înființat de CJ |Dolj va fi condus de un administrator desemnat prin procedura de selecție aferentă guvernanței corporative, funcția urmând a fi ocupată inițial, până la organizarea selecției, de către un administrator provizoriu desemnat de șeful CJ Dolj. Potrivit președintelui CJ Dolj, firma înființată de administrația județeană ar urma să fie pusă la punct în următoarele două luni, iar în primăvara lui 2024 să purceadă la demararea  proiectului pe fonduri europene pentru amenajarea parcului industrial de la Coșoveni. „Urmează să numim în perioada următoare un administrator provizoriu. Probabil va fi cineva din aparatul propriu care să se ocupe doar de documentația necesară înființării firmei și de celelalte documente, până organizăm procedura de selecție prevăzută de lege. Planul nostru este ca societatea să fie funcțională până la sfârșitul anului, iar până în primăvară să obțină și titlul de parc industrial de la Ministerul Economiei și să inițiem și SF-ul pentru investiția care urmează, de amenajare efectivă a parcului. La data respectivă, ar trebui să fie gata și ghidurile și documentația necesară pentru demararea proiectelor pe Fondul de Tranziție Justă, din care vrem să finanțăm proiectul nostru de parc industrial. Din calculele preliminare, va fi nevoie de o investiție de cel puțin 20 de milioane de euro în infrastructură. E vorba atât de infrastructura de transport, cât și de mărirea capacității de alimentare cu energie electrică și gaze naturale”, a declarat Cosmin Vasile.

Cosmin Vasile

De altfel, șeful CJ Dolj a amintit de planul viitorului parc industrial și cu prilejul vizitei premierului Ciolacu de săptămâna trecută pe șantierul noului aeroport, cele două investiții fiind interconectate. „Aici este cea mai importantă investiție a noastră, nu numai prin valoarea de peste 100 de milioane de euro, ci și ca perspectivă de dezvoltare. Suntem între două parcuri industriale pline și în perioada următoare ne pregătim să-l înființăm pe al treilea la Coșoveni, unde am obținut peste 180 de hectare și unde sperăm să atragem investitori mari. E foarte bine pus, la 11 km de Ford și 9 km de șoseaua de centură. Avem ceea ce puține locuri în țară au, o zonă cu conexiuni intermodale: aerian, feroviar și bineînțeles rutier, cu drumul expres care se construiește spre Pitești și următoarele două care urmează, spre Lugoj și Târgu Jiu. Ar mai fi nevoie, probabil, și de un drum pe patru benzi spre Calafat pentru legătura cu transportul fluvial”, spunea la vremea respectivă președintele CJ Dolj.

Facebook Comments