Râmnicu Vâlcea: Viceprimarul Pîrvulescu susţine că oraşul ar putea să rămână fără căldură şi apă caldă, iar locuitorii sunt captivi

Viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, liberalul Virgil Pîrvulescu, a semnalat în cadrul unei dezbateri ceea ce a numit pericolul ca locuitorii oraşului să rămână fără apă caldă şi căldură , ca urmare a situaţiei CET Govora, prost gestionată politic şi administrativ. Viceprimarul, care este şi candidatul PNL la funcţia de primar, a arătat că CET a vândut către Chimcomplex două active esenţiale, oraşul devenind astfel captiv unei companii private. El a criticat şi hotărârea de Consiliu Local care interzice debranşarea de la CET, ceea ce îi face pe locuitorii oraşului captivi încă o dată. De asemenea, a precizat că perioada de reorganizare judiciară a depăşit termenul, iar această situaţie ar putea atrage falimentul CET, aflat de altfel pe rolul instanţelor. Crearea unui nou CET este o chestiune de lungă durată şi nu există indicii că se fac eforturi pentru soluţionarea mai rapidă a situaţiei, susţine Virgil Pîrvulescu.

0

„CET Govora a vândut printre altele staţia electrică şi racordul de gaze naturale din reţea către Chimcomplex SA. Omul( Ştefan Vuza – n.red.) a cumpărat pentru că este o piaţă liberă. Dar politicienii pe care noi îi punem în frunte nu şi-au dat interesul de a achiziţiona aceste active. În momentul de faţă, suntem captivi. Orice investiţie am derula pentru a construi un nou CET este o chestiune nu grea, ci foarte grea. Pentru a putea obţine autorizaţie ANRE pentru o societate nouă, durează minim un an de zile.”

Dacă în cinci ani starea de insolvenţă nu a încetat, treci la faliment”

„Legea spune că, dacă în termen de cinci ani, şi vorbesc din 2016, nu ai reuşit să rezolvi problema reorganizării judiciare (…) şi dacă în cinci ani starea de insolvenţă nu a încetat, treci la faliment. Aşadar, în momentul respectiv, activitatea încetează. Din acel moment, oraşul, cei cu salarii de 3.500 net, vor rămâne fără căldură şi apă caldă.”

Virgil Pîrvulescu

O hotărâre de Consiliu Local care interzice debranşarea de la CET

„Pentru că avem un Consiliu Local cu o majoritate care nu gândeşte, am lut o hotărâre de Consiliu prin care toată lumea, de fapt sunt opt zone racordate la sistem centralizat care nu au voie să se debranşeze de la CET. Pe mine mă interesează aşa- zişii specialişti care au stat în spatele acestei hotărâri de Consiliu. Aşadar, cu specialişti şi politicieni plătiţi din banii dumneavoastră, ajungeţi să nu vă puteţi debranşa dacă CET Govora intră în faliment.”

Certificatele verzi, o povară de 200 milioane euro

„Producând agent termic pe cărbune, trebuie să achiziţionezi certificate verzi. Administraţia Fondului pentru Mediu a stabilit în sarcina CET Govora 200 milioane euro plată contravaloare certificate verzi. Mai putem noi să plătim cele 200 de milioane de euro? Este viabilă pentru cetăţeni această afacere numită CET Govora?”

„Unde sunt banii?”

Virgil Pîrvulescu a mai arătat că, deşi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a anunţat că a obţinut fonduri consistente pentru construirea unui nou CET, banii nu se regăsesc în lista de investiţii pentru acest an. Ca de altfel nici aportul de capital pentru noua societate.

Facebook Comments