Alegeri în aer în Dolj. Abia constituite, birourile electorale, inclusiv BEJ, sunt ca și desființate după ce BEC a anulat procedura de tragere la sorți a președinților și locțiitorilor

0

Vineri, Biroul Electoral Județean Dolj tocmai finaliza procedura de constituire, în noua formulă, prin completare cu reprezentanții partidelor politice. Tot vineri însă, Biroul Electoral Central anula, prin hotărârea nr. 29H/19.04.2024, actul de constituire al birourilor electorale din întreg județul, inclusiv al Biroului electoral județean. Este vorba de procesul verbal privind tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție din Dolj, întocmit în 15 aprilie de Tribunalul Dolj.
Actul prin care au fost desemnați președintele și locțiitorul BEJ precum și omologii di fruntea celor 111 birouri electorale de circumscripție din județ a fost atacat la BEC de mai multe persoane nemulțumite de tragerea la sorți. Contestațiile au fost admise, BEC dispunând refacerea listelor de magistrați și juriști din care se desemnează președinții și locțiitorii și reluarea procedurii de tragere la sorți.
Până acum, la nivelul BEJ Dolj nu s-a primit vreo informare despre momentul la care va avea loc o nouă procedură de tragere la sorți a șefilor birourilor de circumscripție. Între timp, președinții și locțiitorii de birouri electorale sunt chemați la Craiova pentru a preda ștampilele și telefoanele STS pe care abia le luaseră în primire.

Facebook Comments