Ion Răcăreanu ţinteşte un nou mandat. Brădeştiul rămâne pe mâini bune

Desemnat cel mai bun primar de comună din România, Ion Răcăreanu, edilul care a primit votul de încredere al oamenilor din Brădeşti, este determinat să îşi continue misiunea de a moderniza Brădeştiul.

0

Ion Răcăreanu are o experienţă vastă în administraţia publică locală, câştigată în serviciul  comunităţii unde s-a născut. Acesta lucrează în cadrul Primăriei Brădeşti de peste trei decenii, din anul 1993. A început ca funcţionar public, iar în 2004 a fost ales viceprimar al comunei Brădeşti. În anul 2008, din dorinţa de a schimba imaginea comunei şi de a aduce un plus de civilizaţie, a candidat pentru funcţia de primar. „În perioada 2008-2024, în calitate de primar al comunei Brădeşti, am urmărit crearea unei administraţii publice eficiente, în beneficiul comunităţii locale pe care o administrez, creşterea capacităţii administraţiei publice locale de a gestiona eficient servicii publice şi implementarea de proiecte cu fonduri europene”, afirmă edilul.

Un exemplu în atragerea de fonduri europene

Primăria comunei Brădeşti este unul dintre exemplele pozitive ale atragerii de fonduri pentru dezvoltarea comunităţii locale. Investiţiile realizate în ultimii ani la nivelul comunei sunt nu doar numeroase, ci şi diverse, fiind incluse în planul de dezvoltare toate domeniile importante de activitate. Primarul Ion Răcăreanu este de părere că numai astfel se poate dezvolta sănătos o comunitate. Pentru că educaţia este temelia oricărei societăţi, la Brădeşti primăria a investit serios pentru ridicarea standardelor în această direcţie. Prin implicarea primarului Ion Răcăreanu, au fost construite şi dotate patru grădiniţe, în satele Brădeşti, Răcari, Tatomireşti şi Brădeştii Bătrâni.

Un exemplu pentru administraţia publică locală

În ultimul mandat, noi proiecte importante au fost atrase şi implementate pentru modernizarea comunei. Este vorba despre introducerea reţelei de canalizare şi amenajarea staţiei de epurare, reabilitarea şi dotarea şcolilor, construirea şi dotarea grădiniţelor din Brădeştii Bătrâni şi Tatomireşti, modernizarea şi extinderea Căminului Cultural, amenajarea de staţii de încărcare vehicule electrice, investiţii în iluminat public inteligent, reabilitarea şi dotarea dispensarului, modernizarea DC 195.
Edilul comunei Brădeşti a avut în vedere continuarea procesului de învăţare şi după terminarea orelor de curs. În acest sens, a fost construit un centru AfterSchool în satul Brădeşti.

Desemnat cel mai bun primar de comună din România

Toate aceste realizări, dar şi proiectele aflate în derulare sau cuprinse în strategii, dovedesc că viziunea, implicarea şi pregătirea aleşilor locali reprezintă cheia succesului în administraţie. După cum declara şi primarul Răcăreanu, singurul interes major al unei autorităţi publice este interesul public şi, implicit, interesul pentru cetăţean, dincolo de opţiunile politice sau de altă natură – cetăţeanul şi autoritatea locală. Pentru că acţionează în baza acestui crez, Revista Română de Administraţie Publică Locală a decis să-l evidenţieze pe primarul Ion Răcăreanu doi ani la rând, oferindu-i titlul de „Cel mai bun primar de comună din România“ şi titlul de „Cel mai bun primar de comună din Regiunea Oltenia”.

Viziunea şi munca, reţeta succesului

În următorii ani, Ion Răcăreanu doreşte să continue programul de modernizare a comunei prin alte investiţii importante. Printre acestea, edilul aminteşte de înfiinţarea unui parc fotovoltaic, amenajarea de parcuri şi spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport şi piste de biciclete, implementarea unui program de reciclare şi educaţie ecologică, organizarea de cursuri şi ateliere pentru formare profesională, accesarea de programe de susţinere a fermierilor, extinderea reţelei de gaze şi a reţelei de canalizare în Brădeştii Bătrâni.
Primarul Ion Răcăreanu spune că toate realizările din comuna Brădeşti au în comun dorinţa de a evolua şi multă ambiţie. „Atunci când faci ceva pentru oameni, cel mai important este să te îndrepţi către lucrurile de care au nevoie, să îi asculţi şi să te asiguri că tot ceea ce se realizează va veni în sprijinul comunităţii. Numai astfel putem construi lucruri frumoase şi putem dezvolta comuna. Mulţumesc comunităţii locale pentru suport şi înţelegere şi vă asigur că voi rămâne în continuare în slujba cetăţenilor şi a intereselor acestora, cu tenacitate, curaj, perseverenţă şi credinţă”, a transmis Ion Răcăreanu. (P)

Facebook Comments