Supărare în coaliţia de guvernare: PNL Vâlcea acuză PSD că administrează în mod discreţionar resursele bugetare

„În pofida succesului eforturilor făcute de premierul liberal Nicolae Ciucă la nivel central pentru funcţionarea coaliţiei, la nivel local PSD-iştii îşi permit să arate că nu şi-au schimbat năravurile. Profitând de faptul că la nivelul Consiliului Judeţean are majoritatea şi poziţia de preşedinte prin Constantin Rădulescu, PSD administrează în mod discreţionar resursele bugetare”, potrivit unui comunicat de presă al PNL Vâlcea.

0

„Cel mai recent exemplu al acestui comportament este respingerea cofinanţării de către Consiliul Judeţean a centrului comunitar pentru comunele Bujoreni, Dăeşti, Muereasca. Solicitării făcute de către primarii liberali ai celor trei comune chiar la începutul anului – înainte de adoptarea bugetului pentru a da posibilitatea Consiliului Judeţean să includă cofinanţarea obiectivului în bugetul pe 2023 – i-a răspuns preşedintele Consiliului Judeţean printr-o adresă în care, deşi se recunoaşte importanţa centrului comunitar, se respinge solicitarea cu motivarea că nu există sursă de finanţare în bugetul anului 2023. Aducem în atenţia concetăţenilor noştri vâlceni şi, în special, în aceea a celor 10.000 de beneficiari ai proiectului faptul că preşedintele Consiliului Judeţean a respins în mod discreţionar solicitarea primarilor liberali, fără a o supune aprobării consilierilor judeţeni aşa cum prevede legea.

Pentru a înţelege că, din nefericire, atitudinea PSD la nivel judeţean este una părtinitoare, există exemple – cum este acela al centrului comunitar din comuna Racoviţa condusă de un primar PSD – în care majoritatea PSD a membrilor Consiliului Judeţean, în frunte cu preşedintele Constantin Rădulescu, a procedat cu totul diferit, supunând şi aprobând solicitările de cofinanţare în Consiliul Judeţean.

Acest comportament vădit părtinitor este incalificabil şi nu mai poate continua. El discriminează nu doar reprezentanţii PNL, ci în primul rând cetăţenii judeţului din comunele conduse de aceştia; discriminează, în mod ironic, dacă nu ar fi trist, chiar votanţii PSD din cele trei comune pentru consilierii judeţeni. Oricât de mare ar fi interesele păstrării coaliţiei cu PSD la nivel central, PNL VÂLCEA va pune întotdeauna în faţă interesele cetăţenilor şi va denunţa năravurile şi comportamentele arbitrare la nivel local ale PSD-iştilor”, precizează comunicatul liberalilor vâlceni.

Facebook Comments