Sport flux. Fortificaţi Vâlcea!

0

Un gol dat la 9 primite
Duminica trecută, la Nordhausen (Germania), în EHF European League, SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă de Thuringer HC la un ecart de şapte: 38-31 (19-16). Dar nu scorul în sine deranjează cât ceea ce s-a întâmplat din minutul 51. Atunci, tabela indica 15-10 pentru elevele lui Bent Dahl şi se părea că au meciul la discreţie. Numai că în restul timpului, vâlcencele au mai înscris o singură dată, încasând în schimb 9 goluri (!!!). Pe 4 februarie, în sala „Traian”, se va disputa partida retur, care ar trebui să fie şi partida-revanşă, dacă Glibko&Co vor fi în formă, aşa cum au fost de atâtea ori. În cealaltă partidă din Grupa D, Praktiker Vac a dispus de Paris 92 cu 27-26. Nu am exagerat când am scris că Paris 92, chiar la ea acasă, era o echipă de bătut dacă vâlcencele nu ar fi avut şi atunci o neaşteptată scădere de ritm.  

AO fără favorita principală
Poloneza Iga Swiatek (1 WTA) a fost eliminată în optimi la Australian Open de kazaha Elena Rybakina (25 WTA), scor 4-6,4-6. Apoi, în sferturi, Rybakina a învins-o pe Jelena Ostapenko (17 WTA), din Letonia, cu 6-2, 6-4, după ce aceasta trecuse de Cori Gauf (SUA) cu 7-5, 6-3.

Cupa României la handbal feminin
În Cupa României la handbal feminin, faza optimilor de finală, SCM Râmnicu Vâlcea va juca în deplasare cu CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. CSM Slatina va evolua pe teren propriu împotriva echipei CSM Roman, iar CSM Târgu Jiu va juca acasă cu Măgura Cisnădie. Interesant, sorţii le-au adus faţă în faţă pe CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi Rapid. SCM Craiova a părăsit competiţia mult prea devreme, învinsă de CSM Târgu Jiu cu 36-31. Optimile de finală se vor disputa într-o singură manşă, pe 23 februarie. În Liga Florilor, fiindcă asta i-a mai rămas, SCM Craiova ocupă un „călduţ” loc 7, cu 26 de puncte din 13 întâlniri. SCM Râmnicu Vâlcea e poziţionată pe 5, cu 26 de puncte, un meci în minus.

Facebook Comments