Ionuţ Stroe (PNL): „România capătă o voce la cel mai înalt nivel european“

Deputatul liberal Ionuţ Stroe a declarat că va continua, din poziţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, să susţină interesele României, aşa cum este subiectul migraţiei, care afectează în mod nedrept ţara noastră.

0

„Continui să reprezint România în poziţia de Vice-preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Colaborarea şi unitatea europeană vor fi esenţiale anul acesta şi îmi doresc să fiu o voce care militează pentru o Europă care nu face rabat de la valorile pe care a fost construită. România capătă o voce la cel mai înalt nivel european, unde voi continua să promovez succesele şi progresul ţării noastre, aşa cum am făcut-o şi anul trecut, atunci când APCE a adoptat un raport extrem de favorabil privind starea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului în România.
În egală măsură, voi susţine punerea pe agendă a subiectului migraţiei, unul care ne afectează în mod nedrept şi care are nevoie de un plan de acţiune agreat de întregul continent“, a precizat deputatul PNL.

Ionuţ Stroe mai spune că ţările membre ale Consiliului Europei trebuie să pună cât mai rapid bazele unei reforme care să răspundă noilor provocări cu care se confruntă continentul. „Consiliul Europei trebuie să se lupte pentru a rămâne o instituţie relevantă, aproape de oameni şi cu un real impact în vieţile lor. Avem nevoie ca la summit-ul şefilor de stat din acest an, cele 46 de state membre să se pună de acord asupra unei noi viziuni, unei reforme care să răspundă noilor provocări ce au apărut la orizont. Acesta este mesajul pe care l-am transmis în Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde dezbaterea pe marginea raportului premergător Summit-ului de la Reykjavik se desfăşoară chiar acum. Avem pe masă propuneri importante, precum înfiinţarea unei instituţii care să fie în permanent dialog cu statele membre şi care să avertizeze şi să ajute atunci când apar probleme în funcţionarea democraţiei şi a statului de drept. Cred în această idee, mai ales după experienţa pandemiei şi a războiului din Ucraina, evenimente care au supus rezilienţa sistemelor democratice unor teste foarte grele“, a adăugat liberalul.

Facebook Comments