Primăria Craiova mai trimite șapte rable la fier vechi

Potrivit evaluatorului primăriei, valoarea totală a celor șapte vehicule, considerate abandonate, abia depășește 1000 de euro

0

Mașinile au fost ridicate de pe domeniul public anul trecut, în perioada iulie-octombrie și a fost evaluate acum în vederea valorificării. Un proiect de hotărâre în acest sens figurează pe ordinea de zi a ședinței din 26 ianuarie a consiliului local. Potrivit evaluatorului primăriei, valoarea totală a celor șapte vehicule, considerate abandonate, abia depășește 1000 de euro.

Lista publicată de edili arată că mașina cea mai ieftină este un Matiz, de 405 lei, iar cea mai scumpă un Mercedes, evaluat la 1224 de lei.

Mașinile lăsate de izbeliște pe raza municipiului Craiova sunt declarate abandonate prin dispoziție a primarului și ridicate, după îndeplinirea procedurii, de reprezentanții poliției locale.

,,Dacă în termen de 10 zile de la data anunţului, proprietarul sau deţinătorul său legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului”, se arată în raportul întocmit de funcționarii primăriei Craiova.

Facebook Comments