Vâlcea: Percheziţii într-un dosar de colectare şi comercializare deşeuri

Patru percheziţii domiciliare au avut loc pe 17 ianuarie, la prima oră, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în comuna Budeşti, precum şi câte o percheziţie la Bucureşti şi în Ilfov. Dosarul vizează persoane care au derulat activităţi de colectare şi comercializare de deşeuri feroase şi neferoase şi este instrumentat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

0

Descinderile au avut loc la locuinţele suspecţilor, precum şi la sediul, respectiv punctul de lucru al unei societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat este estimat la 20.000.000 de lei. „Acţiunea s-a desfăşurat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia. În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate mijloacele de probă folosite la comiterea faptelor. De asemenea, au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul IPJ Vâlcea în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.
La activitate au participat criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic Vâlcea, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 1 – S.I.C.E., I.P.J. Ilfov – S.I.C.E., I.G.P.R. – S.I.A.S. şi jandarmi din cadrul I.J.J. Vâlcea” – informează IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

Facebook Comments