Vâlcea: A fost depusă cererea de finanţare pentru noua centrală a CET Govora

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat recent că a fost depusă cererea de finanţare pentru noua centrală a CET Govora. Rădulescu dă astfel asigurări că furnizorul de apă caldă, căldură şi abur industrial nu va fi închis, dimpotrivă, va fi modernizat. Valoarea totală a viitoarei investiţii este de 135 milioane euro.

0

„135 milioane euro pentru CET Govora SA. Am semnat şi depunem cererea de finanţare pentru noua centrală! Continuăm investiţiile în zona CET Govora şi astăzi am semnat pentru un proiect mare şi important. Spuneam că nu numai că nu vom închide CET Govora, dar vom asigura şi modernizarea acestui furnizor de confort pentru vâlceni şi ne ţinem de cuvânt. Facem primul pas în obţinerea finanţării pentru modernizarea CET Govora şi adresăm această cerere Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
Valoarea totală a viitoarei investiţii, care se va derula în 2 etape, pe parcursul a 3 ani, este de 676.385.923,94 lei, respectiv 135 milioane euro. În prima etapă, care se va derula în anul 2023, se vor achiziţiona 4 cazane de apă fierbinte pe gaz natural şi instalaţiile auxiliare, dar şi 2 motoare termice pe gaz, iar în cea de-a doua, care se va desfăşura în perioada 2024-2025, se vor achiziţiona o centrală de cogenerare cu gaz natural, o centrală de cogenerare pe biomasă şi 4 motoare termice.
Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, în implementarea căruia vom colabora din nou cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru binele râmnicenilor”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Facebook Comments