Ionuț Stroe: „Consiliul Europei, un partener deschis și activ al României de 30 de ani“

Deputatul PNL Ionuț Stroe, care este și vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat că, de 30 de ani, Consiliul Europei este un partener deschis și activ al României.

0

„De 30 de ani, Consiliul Europei rămâne un partener deschis și activ al României. Dacă în 1993, atunci când am aderat la Consiliul Europei, prioritatea noastră era să ne integrăm în structurile euro-atlantice, România a reușit acum să devină un model european în multe domenii, așa cum o recunoaște și APCE. Am marcat acest moment-cheie pentru România, alături de Președintele APCE, Tiny Kox, secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, precum și secretarul general al Guvernului, Abrudean Mircea, ambasadorul Ion Jinga și delegația Parlamentului României la APCE. De asemenea, ni s-au alăturat parlamentari din state membre ale Consiliului, ambasadori și oficiali europeni. Le mulțumesc tuturor celor care au luat parte la eveniment, unde am avut ocazia de a le arăta și o mică parte din portul popular românesc“, a afirmat deputatul român.

Reamintim că România a sărbătorit, la finalul săptămânii trecute, împlinirea a 30 de ani de apartenență la Consiliul Europei, o instituție extrem de importantă care militează pentru libertatea de expresie și pentru libertatea presei, libertatea întrunirilor, egalității și protecția minorităților. Consiliul Europei ajută statele membre să lupte împotriva corupției și terorismului și să adopte reforme juridice necesare. Grupul său de experți constituționali, cunoscut drept Comisia de la Veneția, oferă consiliere juridică țărilor de pe tot globul.
Consiliul Europei promovează drepturile omului prin convenții internaționale, precum Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice și Convenția privind infracțiunile cibernetice. Totodată, el monitorizează progresul statelor membre în aceste domenii și face recomandări prin organisme experte şi independente de monitorizare.

Facebook Comments