PNRR, 35 de milioane de euro pentru ciclism în sudul Olteniei

Consiliul Județean Dolj a obținut 35 de milioane de euro, pentru amenajarea a aproape 360 de kilometri din ruta cicloturistică de rang european EuroVelo 6

0

Consiliul Județean Dolj a obținut în parteneriat cu instituțiile omologe dim Mehedinți și Olt, plus 40 de localități din cele 3 județe, o finanțare nerambursabilă de 35 de milioane de euro, pentru amenajarea a aproape 360 de kilometri din ruta cicloturistică de rang european EuroVelo 6.

Investiția va asigura amenajarea unui traseu cicloturistic care pornește din Drobeta-Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării, pe o lungime totală de 356 de kilometri, dintre care 176 în județul Dolj.

În județul Dolj, traseul propus străbate 19 localități: Cetate, Maglavit, Calafat, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare, Piscu Vechi, Ghidici, Rast, Negoi, Catane, Bistreț, Cârna, Măceșu de Jos, Gighera, Ostroveni, Bechet, Călărași și Dăbuleni.

„Reușim, pe de o parte, să creăm un culoar sigur pentru bicicliști, itinerarul fiind conceput astfel încât să evite pe cât posibil drumurile aglomerate și să pună în valoare, în schimb, cât mai mult cadrul natural spectaculos din Lunca Dunării. Pe de altă parte, le oferim turiștilor posibilitatea de a străbate o rută pe parcursul căreia vor regăsi numeroase obiective atractive, dacă ar fi să amintim doar Palatul «Marincu» din Calafat și Portul Cultural Cetate, rezervații și arii protejate de interes comunitar precum Pădurea Zăval, Lacul Bistreț sau Confluența Jiu – Dunăre, dar și Cetatea Medievală a Severinului ori Cetatea Romano-Bizantină Sucidava. Importanța proiectului nostru este dată și de faptul că el abordează, în vederea amenajării, o secțiune din ruta de rang european EuroVelo 6 Atlantic – Marea Neagră. Contribuim astfel la onorarea unui angajament al României în domeniul cicloturismului și folosim, în același timp, avantajul marketingului consistent de care acest traseu se bucură, de peste două decenii, la nivel internațional“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Facebook Comments