Ce nu s-a văzut la vizita premierului în Vâlcea

În fiecare an de 29 decembrie, Vâlcea devine centrul liberalismului românesc, graţie manifestărilor omagiale pentru fostul prim-ministru şi preşedinte liberal I.G. Duca, înmormântat la Urşani-Horezu. Şi de fiecare dată, ceea ce se petrece în culise poate fi mult mai interesant decât ceea ce se vede.

0

Spre ruşinea lor, pe care ar trebui să o conştientizeze, foarte mulţi primari liberali nu au participat la manifestările comemorative dedicate lui I. Gh. Duca, ci s-au dus doar la şedinţa cu Ciucă organizată ulterior acestor manifestări. Eh, aşa e când şeful Consiliului Judeţean e de la PSD, te mai fofilezi. Cum trebuia o compensare, prezenţa de după, la socializarea de la restaurant, a fost mult mai viguroasă. Deputatul Buican, preşedintele PNL Vâlcea, le-a bătut obrazul şi le-a spus că anul viitor le închide cârciuma.

De la restaurantul unde se organizase „socializarea” la care urma să participe premierul a lipsit însuşi premierul, zorit de treburi importante la Bucureşti.


Ciucă a părut surprins că opt primari liberali nu primiseră niciun leu din fondul de rezervă. Exprimându-şi această nemulţumire, edilul de la Sineşti, Cristian Burleanu, cu patru mandate la activ, i-a înmânat primului-ministru un plic voluminos din partea lui şi încă unul din partea primarului de la Zătreni, aflat la al şaptelea mandat. Cum în aer plutea zvonul că primarii care nu au primit bani ar cocheta cu PSD, Burleanu a făcut o dezminţire şi a spus că, dacă voia, ar fi plecat de mult la social-democraţi. ”Nu e prima dată când sunt găsit de vină pentru asta, cei de la PNL m-au mai dat afară o dată şi m-au chemat înapoi”.


Primarii i-au mai spus premierului că, dacă nu le dă bani, măcar să nu le ia, şi i-au enumerat câteva taxe aberante.

De la eveniment a lipsit nelipsitul deputat Gigel Ştirbu, specialist cu implementatul în coastele tuturor preşedinţilor PNL. Cică ar viza un post de europarlamentar, probabil că e ocupat, învaţă limbi străine.

Faza zilei a fost comisă de preotul paroh de la Urşani, poreclit şi „Popa Fustiţă”. După ce a siluit un text din limba franceză, dedicat asasinării lui I. Gh. Duca, le-a dat celor prezenţi marea ştire: „Să ştiţi, Duca ştia limba franceză”. Evident că ştia. Studiase cinci ani la Paris.

În ceea ce priveşte prezenţa presei locale, nimic nou: puţini pe teren, mulţi la facturi.

Facebook Comments