Sport flux. Skopje, ultima strigare

0

România – Ţările de Jos 28-29

Scor cinic la Skopje, în startul CE de handbal feminin, grupa C. Mari fluctuaţii de formă ale fetelor antrenate de Florentin Pera în disputa cu naţionala Ţărilor de Jos, una dintre ţările de sus în handbal. În timp ce batavele lui Per Johansson au percutat cu o lejeritate dezarmantă, româncele şi-au făcut viaţa grea printre apărătoarele adverse. Surprinzător, Cristina Neagu a înscris o singură dată din acţiune.

România – Franţa 21-35

Ori naţionala lui Krumbholz e prea puternică faţă de naţionala lui Pera, ori naţionala lui Pera e prea slabă faţă de naţionala lui Krumbholz. Dar şi în cazul în care adevărul e pe la mijloc, franţuzoaicele s-au impus lejer cu scorul de 21-35. România se poate califica miercuri în Main Round în eventualitatea cel puţin a unei remize cu Macedonia de Nord. Din grupa D vor accede în Grupa principală 2, a României, primele trei echipe din cele patru: Muntenegru, Germania, Polonia, Spania. Main Round se dispută între 10 şi 16 noiembrie.      

FCU 1948 n-a rezistat în Gruia

Campioana şi-a luat revanşa după înfrângerea din etapa a 2-a (1-3!!!), de la care Dan Petrescu încă păstrează amintiri: „Dacă cineva ne-a dominat tot meciul în acest campionat, echipa aia a fost Craiova”. O, tempora!… Luni seară, în Gruia, „feroviarii” s-au impus cu 3-1 şi au urcat pe locul 3, făcând rocadă cu CS Universitatea. FCU Craiova rămâne blocată pe locul 14. Farul, liderul Ligii 1, s-a detaşat la 8 lungimi de urmăritoarea Rapid. Calificată în iarna europeană, CFR Cluj va da piept în play-off-ul Conference League cu Lazio, pe 16 şi 23 februarie.

Garcia, triumf în Turneul Campioanelor La 29 de ani, locul 6 WTA, Caroline Garcia a dispus cu 7-6 (4), 6-4 de Aryna Sabalenka (27 de ani, 5 WTA), în finala de la Fort Worth, unde s-a desfăşurat Turneul Campioanelor. Franţuzoaica a trecut în semifinală cu 6-3, 6-2 de Maria Sakkari (27 de ani, 5 WTA), din Grecia. La rândul său, Aryna Sabalenka (Belarus) a eliminat-o pe poloneza Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) cu 6-2, 2-6, 6-1.

Facebook Comments