Sport flux. Danke schön, Klinsmann!

0

Preliminarii Euro 2024, accesibile

Duminică, la Frankfurt, a fost efectuată tragerea la sorţi a preliminariilor CE 2024 din Germania. România face parte din Grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra. Cel care a extras din Urna 3 bileţelul cu numele României a fost cunoscutul fotbalist german Jürgen Klinsmann (55 de ani). Orbeţii din media îşi rod unghiile: „Noroc chior !”. Preliminariile au loc în perioada martie-noiembrie 2023. Primele două echipe din fiecare grupă se califică direct la turneul final, iar restul de trei până la completarea celor 24 de participante, vor disputa play-off.

Avem handbal!

Rapid Bucureşti, campioana României la handbal feminin, care joacă în Champions League, a trecut fluierând de Esbjerg, vicecampioana Danemarcei: 34-32 (19-14). În clasamentul grupei conduc Metz şi Rapid, fiecare cu 7 puncte. În etapa a 5-a, fetele lui Carlos Viver vor juca la Podgorica, cu Buducnost. Nici vicecampioana CSM Bucureşti n-a avut probleme în deplasare, unde s-a duelat cu Odense: 31-27 (16-13). Impresia este că Adi Vasile a ajuns la o formulă de echipă omogenă, cu şanse la Final Four. Următoarele adversare ale „tigroaicelor” sunt „pisicuţele” de la Banik Most (Cehia).

Marius Croitoru şi-a reziliat contractul

Etapa a 13-a a Superligii a consolidat poziţia de lider a Farului, care s-a impus la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi: 1-0. Cum, în Giuleşti, Rapid a scos cu forcepsul 1-1 în faţa botoşănenilor lui Teja, constănţenii s-au dus la cinci puncte în faţă. Până aici, Hermannstadt s-a întrecut pe sine şi revine la normal. Tocmai a dat chix, la poalele Feleacului, cu U Cluj: 0-1. „Lupii galbeni” au înghiţit în sec, pe „Ilie Oană”, cu FCSB: 0-2. La Arad, CFR Cluj nu a reuşit decât 1-1, deşi a condus, a jucat din min.74 în superioritate şi a fost iertată de un penalti chiar în debutul partidei. Marius Croitoru şi-a reziliat contractul cu FCU 1948 Craiova, învinsă acasă de Chindia (0-1), bilanţul mandatului însumând în campionat 4 victorii, 3 egaluri şi 6 înfrângeri. În total, 13. Exact câte etape a rezistat în Oltenia.

Facebook Comments