La vremuri noi, tot cu ei!

0

Clasa politică şi-a mai arătat (non)valoarea încă o dată (deşi nu mai era cazul, pentru că românii erau destul de lămuriţi) în această perioadă şi a dovedit că nu poate oferi soluţii concrete, palpabile, legate de ,,provocările” create de pandemia cu noul Coronavirus. Prea multă risipă de energie din partea celor aflaţi vremelnic la guvernare! A fost schimbat un ministru, pe care, între noi fie vorba, nu-l dădea profesionalismul afară din casă, fiind caracterizat chiar de şeful său de partid, Dan Barna, ca având câteva ,,lipsuri” (fundamentale), dar fiind cel mai bun din „curtea“  USR(minus)PLUS.

Acum cearta din interiorul coaliţiei este în plină desfăşurare. Ca într-un grup de copii mici şi neştiutori, în care, dacă se întâmplă din greşeală să fie călcat pe picior un copil, trebuie musai să fie călcat şi făptaşul, că altfel nu se poate! Cam aşa stau lucrurile în coaliţie: cei de la USR(minus)PLUS sunt supăraţi nevoie mare că le-a fost demis un ministru şi, pentru că sunt „băieţi citiţi“, vor să respecte principiul acţiunii şi reacţiunii, călcând cu aceeaşi putere ,,piciorul penelist” şi cerând demisia premierului. Premierul le-a propus împăciuitor să-şi desemneze un alt ministru al sănătăţii, dar cum altul mai bun decât ,,demisul” Vlad nu au, vor să-l propună tot pe el! Mare e grădina ta, Doamne!

Aceeaşi situaţie o întâlnim de fapt şi la Craiova: noua societate de termoficare, SC Termo Urban Craiova SRL, va avea un nou şi totuşi vechi administrator, în persoana lui Gheorghe Nedelescu. Acesta lasă vechea societate, SC Termo Craiova, intrată în faliment şi preia mandatul de administrator în noua societate. Parcă nu se leagă ceva: este ca şi când ai  pune naş la un „nou născut“ (Termo Urban) pe groparul „fratelui“ (Termo Craiova)!

,,La vremuri noi, tot noi” sau poate cei doi „escu“ sunt cei mai buni şi nu se poate fără ei, în ciuda faptului că lucruri bune făcute de ei nu s-au văzut nici la Ministerul Sănătăţii, nici la falimentata Termo Craiova, ba dimpotrivă…

În cazul Termo Craiova, de fapt ca să nu mai vorbim de ,,duşi”, în cazul Urban Craiova, noroc cu CEO  care a mai încheiat un contract de furnizare a agentului termic pe juma’ de an, sperând că Primăria Craiova nu o va falimenta şi pe ea!

Referitor la sănătate, noroc cu doctorii şi cu cei care muncesc în spitale! Sunt vremuri complicate şi triste pentru noi, indiferent de profesia pe care o avem. Vieţile tuturor au fost radical schimbate de pandemie. Dar cel mai greu este pentru personalul din epicentrul infecţiei. Nu e uşor să fii doctor în spitalele COVID azi, în România. Şi tocmai de asta merită EI toate aprecierile noastre !

Sfada celor pe care i-am ales să ne conducă ar trebui să înceteze până nu e prea târziu pentru că, mergând pe aceeaşi cale, oamenii vor ajunge să regrete că le-au acordat încrederea şi data viitoare, la vot, s-ar putea ca surprizele să fie mult mai mari decât la sfârşitul anului trecut.

Până săptămâna viitoare, aveţi grijă să rămâneţi sănătoşi!

Facebook Comments