Ionuţ Stroe, PNL: Nevoia de stabilitate politică

0

PNL şi USR-Plus au o responsabilitate de a continua împreună guvernarea. Coaliţia a fost creată în decembrie, după alegeri, în jurul unor obiective de reformă clare, pentru a gestiona cu bine pandemia, dar şi pentru a lăsa în plan secund ceea ce ne separă ca partide. Promisiunea pe care le-am făcut-o românilor, aceea că vom dezvolta România, trebuie onorată mai presus de orice conflicte izolate.

Sunt patru ani, fără alegeri şi campanii electorale, care trebuie folosiţi la maximum pentru buna guvernare. Cred în această şansă, pentru că în 4 luni s-au făcut deja foarte multe lucruri bune pentru economie şi fonduri europene, prin PNRR.

România are nevoie de stabilitate politică, iar această formulă de coaliţie este cea mai bună pe care o avem şi pe care o putem realiza în Parlament. Orice discuţii despre alegeri anticipate cred că sunt neserioase. Orice conflicte amplificate în public nu sunt ceea ce aşteaptă românii.

O situaţie delicată despre un ministru sau un minister nu trebuie transformată într-o criză politică generalizată prin declaraţii contondente. Domeniul sănătăţii are nevoie de un management mai bun în plină criză, pentru a da încredere şi siguranţă oamenilor că pot avea o viaţă cât mai aproape de normal. Sunt sigur că USR-Plus va veni foarte curând cu o propunere pentru a umple acest gol, cu o persoană competentă, care să întărească sistemul medical în faţa pandemiei şi care să susţină din plin campania de vaccinare. Avem nevoie de tot sprijinul şi de toate vocile convingătoare pentru a mobiliza românii spre vaccinare, singura cale pe care o avem spre normalitate.

Într-un moment în care România este apreciată şi îşi îmbunătăţeşte ratingul de ţară (Standard & Poor’s), deschizând şi mai mult uşa investiţiilor, este obligaţia acestei guvernări să continue să livreze reformele promise. Există un singur guvern, o singură echipă şi un premier care şi-au asumat împreună aceste obiective.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments