Daniela Oteşanu critică actuala putere din cauza proiectului de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie

0

POFTA CE-AU POFTIT!!!

„Chiar dacă s-au izbit de avizul negativ al CSM, de avizul negativ dat în Comisia de muncă, actuala guvernare a dat bătaie înainte cu proiectul de desfiinţare a SIIJ. Nu au fost deloc interesaţi că peste 1000 de magistraţi au protestat împotriva desfiinţării Secţiei Speciale. ”, potrivit deputatului PSD de Vâlcea.

„Au venit şi au trâmbiţat de la microfonul Camerei că este o promisiune de campanie respectată, că desfiinţarea SIIJ este un moment istoric (noaptea minţii), că gata, au rezolvat-o cu independenţa justiţiei. Ne spuneau, atunci când era PSD la guvernare, că avizul CSM pe astfel de legi nu trebuie să fie doar consultativ ci obligatoriu după recomandările Comisiei de la Veneţia. Acum, când este vorba despre ei, cei din USR şi PNL, aceste lucruri nu mai contează. Această promisiune „trebuia” onorată. Dar cu promisiunile de creştere a pensiilor, cu aplicarea eşalonată a creşterii alocaţiilor(ordonanţă cu care ei înşişi au venit), cum rămâne? Acestea nu erau promisiuni de respectat? Una peste alta, astăzi şi-au făcut numărul. Jalnic dar, l-au făcut. Proiectul a trecut după un vot de strânsură, în care minorităţile au făcut diferenţa. PSD a votat împotrivă şi, cu siguranţă, va ataca această decizie la Curtea Constituţională.”, a mai opinat Daniela Oteşanu.

Facebook Comments