Claudia Banu: „România se află în topul primelor 10 ţări din lume privind gestionarea optimă a campaniei de vaccinare”

România promovează una dintre cele mai eficiente şi de succes campanii de vaccinare din lume şi din UE, potrivit senatorului PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.

0

„Dacă dăm timpul înapoi, la debutul epidemiei în România, ne putem aminti că ţara noastră era total nepregătită, lipsită de stocuri de medicamente esenţiale, unde paracetamolul devenise principalul combatant împotriva COVID -19, fără măşti şi echipamente pentru cadrele medicale.
După un an, prin eforturi susţinute, România se află azi în topul primelor 10 ţări la nivel global privind gestionarea optimă a campaniei de vaccinare, ceea ce oferă speranţă şi conturează ipoteza revenirii la normalitate.”

Pericolul care vine de la o parte a clasei politice

„Vaccinarea nu este obligatorie, iar acest lucru determină o parte a clasei politice să folosească tema ca pe o lansare personală în mijlocul maselor care privesc cu scepticism acest posibil proces de însănătoşire. Este un aspect profund imoral, decadent şi cu efecte dezastruoase pe termen lung, pe care personal, îl asimilez unui atentat la siguranţa naţională şi sănătatea populaţiei.
Peste tot unde există deja un număr mare de persoane vaccinate (Israel, Marea Britanie, Statele Unite), s-a văzut că beneficiile vaccinării sunt incontestabile pentru toţi cetăţenii, indiferent de opiniile lor pro sau contramăsurilor impuse de autorităţi.”

Îi îndemn pe vâlceni să se vaccineze

„Revenirea la normalitate nu depinde de Guvernul României, ci de noi toţi, de înţelegerea corectă a măsurilor restrictive, de continuarea protejării personale şi a celor din jur. Doar aşa, putem discuta după 1 iunie de primii paşi spre revenire la viaţa de dinainte de pandemie. Îi îndemn din nou pe această cale, pe toţi vâlcenii, să se înscrie pe platformele puse la dispoziţie de Guvernul României, să se vaccineze, dacă nu au făcut-o deja şi să respecte regulile. Împreună reuşim!”, opinează parlamentarul vâlcean.

Facebook Comments