Deputatul Neaţă: „Chin şi corvoadă pentru miniştrii din guvern”

„Cine îi ţine cu forţa pe miniştrii în Guvernul României? Cei mai mulţi dintre ei se comportă ca şi cum nu ar vrea să fie acolo”, opinează Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

0

„Cel de la sănătate este evident cu gândul în altă parte decât la problemele reale ale sănătăţii. Şi cu mintea şi cu trupul, pentru că la întâlnirea pe care a avut-o cu miniştrii sănătăţii din Uniunea Europeană, scaunul lui a fost gol de fiecare dată când i s-a dat cuvântul. Vlad Voiculescu este exemplar pentru cât de decuplaţi sunt miniştrii actuali de la treburile ţării.
Mai ştiţi ceva de fostul de la transporturi care umblă vorba că s-ar ocupa acum de ordinea şi de disciplina socială? Nu l-a mai văzut nimeni la faţă după ce au început marşurile de seară ale celor care demonstrează prin oraşele României. Lucian Bode se chinuieşte şi el cu corvoada aceasta pe care a primit-o de la liberalii lui. Face ce poate, nu ce este necesar. Ultima data când l-am văzut tocmai primise nişte plângeri de la Metrorex şi le ducea la procuratură. Afacerile interne sunt pentru ministrul lor un fel de birou de reclamaţii şi de sesizări. Mare dandana pe capul bietului ministru să apară iar în curtea lui probleme cu ostateci, cu oameni care sar de la etajul cuprins de flăcări sau cu tulburări sociale de neînţeles. Apoi doamna aceea care sare fără mască dintr-o chermeză în alta, în timp ce instituţiile judeţene care se ocupă cu munca şi cu pensiile dau pe dinafară în sedii cât căsuţele pentru păpuşi. Raluca Turcan, cea care pare că ar alege mai degrabă aerul curat al unei plantaţii de pomi în locul aerului îmbâcsit al treburilor ministeriale. Şi aşa mai departe. Oamenii aceştia se comportă ca şi cum sunt forţaţi de cineva să fie miniştri şi să joace în piesa de teatru a guvernării, cusută cu aţă albă din belşug de liberali, de userişti şi de udemerişti.
Nu ştiu cine îi chinuieşte atât pe bieţii miniştri. Am eu o oarecare bănuială, persoană importantă, nu vreau să zic, vorba lui Caragiale. Spectacolul acesta cu oameni forţaţi să fie ceea ce nu îşi doresc să fie este unul foarte trist. Şi Vlad Voiculescu, şi Lucian Bode, şi Raluca Turcan şi oricare dintre colegii lor au dreptul să facă în viaţă ceea ce le place şi nu trebuie chinuiţi cu funcţii împotriva voinţei şi a priceperii lor. Mai ales că noi, ceilalţi douăzeci de milioane, trebuie să vedem zi de zi această imagine cu oameni chinuiţi de funcţiile pe care le ocupă şi să trăim tot felul de necazuri cauzate de lipsa lor de chef şi de pricepere la ceea ce trebuie să facă un ministru într-o ţară europeană cu adevărat”, conform parlamentarului vâlcean.

Facebook Comments