Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au sărit de la etaj

Un pacient care a dat foc unei saltele a provocat momente de panică în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Fumul gros care a inundat salonul a fost suficient pentru a determina trei cadre medicale ale unității sanitare să sară de la etajul 1, suferind traumatisme la picioare. Focul a fost stins rapid și nu au existat alte victime.

0

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime, iar un pacient a acuzat cefalee. Victimele au fost sunt transportate la spital. „În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Personalul medical și pacienții s-au autoevacuat

„La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. 3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.


În această cauză a fost deschisă o anchetă, iar la fața locului au ajuns și mai mulți polițiști.

Facebook Comments