Clariant obţine cel mai bun scor pentru inovaţie în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones 2020

 Listarea în Indicele DJSI reflectă dorinţa companiei de a deveni un lider în domeniul sustenabilităţii şi inovaţiei  Clariant se poziţionează astfel în topul companiilor din sectorul produselor chimice la nivel global  Divizia de Transformare Sustenabilă, organizată recent la nivelul companiei, îşi propune şi mai mult impact pozitiv

0

Clariant, companie inovatoare şi sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a anunţat recent listarea sa în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones 2020 (DJSI), cu un punctaj remarcabil obţinut în categoria inovaţie şi performanţe foarte bune înregistrate în toate celelalte secţiuni. Acesta este al 8-lea an consecutiv în care Clariant este listată ca una dintre cele mai sustenabile companii din sectorul produselor chimice la nivel global. Clariant a fost clasată printre companiile de top din sectorul chimic, atât în ​​DJSI Europe, cât şi în DJSI World.

„Listarea companiei Clariant în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al 8-lea an consecutiv, reprezintă în acelaşi timp un motiv de mândrie, dar şi o motivaţie. Sustenabilitatea este unul dintre cei cinci piloni strategici ai Clariant, care ne ajută să devenim o companie de top, axată pe produse chimice de specialitate, cu oameni pasionaţi, operaţiuni la cel mai înalt nivel şi soluţii inovatoare”, a declarat Hariolf Kottmann, preşedintele executiv interimar al Clariant.

Pentru Clariant, soluţiile inovatoare reprezintă cheia pentru performanţa sa din punct de vedere  sustenabil. Prin urmare, din 2015, Clariant a obţinut în mod constant punctaje bune la capitolul inovaţie din cadrul indicelui DJSI, iar în ultimii doi ani a fost liderul acestei categorii. Clariant nu numai că investeşte mai mult de 3% din vânzările grupului în cercetare şi dezvoltare, dar sustenabilitatea este ancorată în procesul de inovaţie.  În 2019, acest lucru a dus la o creştere a vânzărilor operaţionale ale companiei cu 3,5%, majorarea fiind atribuită produselor inovatoare dezvoltate în ultimii cinci ani, inclusiv soluţii sustenabile, cum ar fi tehnologia sunliquid® de producere a etanolului celulozic,  soluţiile pentru aditivi regenerabili Licocare® RBW Vita şi multe altele.

Richard Haldimann, Head of Sustainability Transformation la Clariant, a declarat: “Scorul obţinut la indicele DJSI ne reconfirmă obiectivul de a deveni lideri în sustenabilitate şi inovaţie. Pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv, Clariant a înfiinţat recent o organizaţie de transformare sustenabilă pentru a integra sustenabilitatea la nivelul întregii companii. În plus, prin intermediul colaborărilor şi mai strânse cu clienţii şi alte publicuri ţintă din cadrul lanţului valoric, vrem să devenim parte a soluţie pentru crearea unui viitor sustenabil, abordând schimbările climatice şi adoptând o economie circulară”.

Clariant construieşte în prezent, la Podari, lângă Craiova, o fabrică de etanol celulozic, ce utilizează tehnologia sunliquid®. Odată ce fabrica va fi operaţională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie şi va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil şi neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu uşurinţă în infrastructura auto actuală.

Fabrica sunliquid® de la Podari se construieşte pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi şi va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie semnificativă fiind acordată confortului şi stilului de viaţă al comunităţii locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formate din 650 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcţia fabricii. Finalizarea construcţiei fabricii este preconizată pentru sfârşitul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producţia.  

Facebook Comments