Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: Măsurile de restricție din România nu sunt de ajuns pentru a stopa coronavirusul

Pandemia de coronavirus se va înrăutăți în România, dacă Guvernul nu va lua alte măsuri de restricție, consideră Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

0

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a făcut o analiză a țărilor din Uniunea Europeană și a ajuns la concluzia că în România trebuie reintroduse măsurile de restricție din primăvară, pentru a scădea numărul persoanelor infectate, precum și a morților. Potrivit reprezentanților ECDC, situația pandemică în țara noastră se va înrăutăți până la Crăciun, dacă nu se iau și alte măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a afirmat că un lockdown este exclus, după alegerile parlamentare. Șeful statului a susținut că măsurile luate sunt eficiente și se observă, deja, un trend descendent al infectărilor cu Covid-19. „Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.
Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

Facebook Comments