Rata șomajului este tot mai mare în Oltenia. Județul Dolj este cel mai afectat

Pandemia de coronavirus a afectat foarte mult sectorul economic. Mai mulți agenți economici au pus lacătele pe ușă, iar șomajul este în creștere. Zona Olteniei este una dintre cele mai sărace din țară, iar criza economică adâncește și mai mult sărăcia.

0

Potrivit datelor oficiale, în județele din Oltenia rata șomajului este următoarea; Dolj – 6,65%, Mehedinți – 6,20%, Olt – 5,87%, Gorj – 3,80% și Vâlcea – 3,90%. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a anunțat că în momentul de față numărul de șomeri este de 5.159.

Reprezentanții AJOFM Gorj au anunțat că au acordat o serie de subvenții angajatorilor pentru a stimula economia. Drept urmare, agenții economici au primit sume de bani pentru a angaja persoane fără loc de muncă, subvențiile ajungând și la 2.500 de lei lunar de persoană pentru 12 luni.

Cu toate acestea, criza economică provocată de pandemia de coronavirus se adâncește, iar reprezentanții AJOFM se se așteaptă ca în perioada următoare tot mai multe persoane să intre în șomaj tehnic,

Facebook Comments