Târgul de Crăciun din Craiova se organizează, indiferent cum va fi pandemia

Pandemia de coronavirus a atins cote alarmante în România. Mai multe zone din țară sunt în scenariul roșu și au intrat în carantină. Drept urmare, evenimentele care se doreau a fi organizate de sărbătorile de iarnă au fost anulate.

0

La Craiova, autoritățile locale nu au anulat organizarea Târgului de Crăciun. Situația epidemiologică din județul Dolj indică o incidență a infectărilor de 3,94 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu. În municipiul Craiova, situația este și mai gravă, fiindcă rata de infectare a ajuns la 6,67 la mia de locuitori.

Potrivit datelor venite de la Primăria Craiova, căsuțele comercianților vor fi amplasate în două locuri: Piața Buzești și Piața Mihai Viteazul. Acestea vor fi vopsite în roșu și vor fi decorate cu ramuri de brad și instalații de lumini. Totodată, în Parcul „Nicolae Romanescu”, în fața Casei Bibescu au fost amplasate luminițe de sărbători.

„Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești și Piața Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments