Mai multe spitale din Oltenia funcționează fără autorizația ISU de incendiu

După tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, au început verificările în toate unitățile medicale din țară, pentru a vedea dacă se respectă regulile de funcționare și legile în vigoare.

0
Foto: lumeapolitica.ro

Astfel, s-a descoperit că pavilionul central şi pavilionul materno-infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, precum şi Secţia de pneumoftiziologie de la Scorniceşti funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, în pavilionul central al SJU Slatina, funcţionează blocul operator şi secţia ATI. Totodată, în clădire au loc lucrări de reabilitare termică, urmând să fie înlocuite diferite instalaţii vechi.

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care are în administrare 13 clădiri, în Slatina şi Scorniceşti, au fost emise şapte avize de securitate la incendiu şi o autorizaţie de securitate la incendiu. Dintre cele 13 clădiri, secţia de psihiatrie, din municipiul Slatina, strada Trandafirilor, deţine autorizaţie de securitate la incendiu, la opt clădiri nu au fost executate lucrări de investiţii şi nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru secţia medicală este emis aviz de securitate la incendiu, iar blocul central, pavilionul materno-infantil şi secţia de pneumoftiziologie, din oraşul Scorniceşti, nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu”, a spus Alin Băsăşteanu, pentru Agerpress.

De asemenea, fără autorizație pentru incendiu funcționează și Spitalul de la Caracal și cel din Balș.

Facebook Comments