Staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora şi Olăneşti sunt fără turiști

Pandemia de coronavirus a afectat foarte mult turismul. Tot mai multe stațiuni sunt goale, iar oamenii se feresc să plece în concedii de frica virusului ucigaș din China.

0

Printre stațiunile afectate se numără și cele din turismul balnear, din judeţul Vâlcea: Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora şi Olăneşti. Potrivit datelor oficiale de la operatorii economici, în anii trecuți aceste stațiuni erau ocupate în proporție de sută la sută, iar acum abia au atins 40 la sută din gradul de ocupare.

Oamenii veneau, în această perioadă, pentru tratamentele și curele balneare, însă acum de frica coronavirusului aceștia au preferat să se ferească de locurile aglomerate.

Conform datelor oficiale, anul acesta doar 4.000 de persoane au depus cereri pentru un bilet de tratament la Casa Județeană de Pensii Vâlcea, spre deosebire de anul trecut când instituția a primit peste 6.000 de solicitări.

Dacă situația se va menține așa, iar statul nu va ajuta operatorii din turism, aceștia susțin că vor fi obligați să facă restructurări.

Facebook Comments