Norvegia – România 4-0. Umilință totală pentru tricolori

Naționala României de fotbal s-a făcut de râs în confruntarea cu Norvegia. Tricolorii au fost învinși cu 4-0, atacantul Borussiei Dortmund Erling Braut Haaland reușind un hat-trick, iar Alexander Sorloth a completat o seară magică pentru nordici.

0
Foto: digisport.ro

Echipa noastră a fost depășită la toate capitolele de adversar. După meci, toți specialiștii în fotbal au observat că jucătorii noștri au fost simple jaloane pentru omologii norvegieni. Principala critică adusă a fost cea a atitudinii, care a lipsit cu desăvârșire.

Antrenorul Mirel Rădoi a criticat tot jocul făcut de fotbaliștii românii și nu s-a mai ferit de cuvinte ca după meciul cu Islanda. „Am multe lucruri negative în minte, îmi e greu să fiu limpede în felul în care mă exprim. Mi-e greu să înțeleg cum jucători cu calitate tehnică nu au putut să facă o preluare sau să aibă o exprimare mai fericită la nivel de echipă. Sunt lucruri pe care ar trebui să le facem cu totul altfel.
Nu-i acuz public pe jucători, dar mi-e foarte rușine de cei care au văzut această partidă. Un popor întreg a suferit o umilință. Nu am arătat absolut nimic.
I-am antrenat pe tineri și la U21 și la echipa mare, sunt diferențe din toate punctele de vedere, fizic, tehnic, tactic, dar în perioada următoare cineva trebuie să își asume această schimbare de generație, iar ei trebuie să înțeleagă cerințele și să nu mai apară astfel de rezultate.
Problema noastră nu este Haaland, ci felul cum ne prezentăm noi, asta e marea pierdere după ultimele două partide. Azi am arătat ca juniorii Norvegiei, un fel de echipa a doua”, a declarat Mirel Rădoi, la conferința de presă susținută după meciul cu Norvegia.

Facebook Comments