Iuliana Moise: „Trebuie să supraveghem ca autostrada Sibiu-Piteşti să nu existe numai pe hârtie, ci să devină o realitate”

Iuliana Moise, candidatul ALDE Vâlcea pentru Senatul României, a făcut referire, cu prilejul unei conferinţe de presă, la câteva proiecte importante de infrastructură ce vizează judeţul Vâlcea. Iuliana Moise a precizat că ALDE va face eforturi ca aceste proiecte să nu rămână numai pe hârtie.

0

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a comunicat că, în sfârşit, autostrada Sibiu-Piteşti va deveni realitate în anul 2021. Astfel de comunicate primim de mult timp, chiar de pe vremea ministrului Şova. Noi sperăm că, în sfârşit, această autostradă va deveni realitate. Nu are importanţă în timpul cărei guvernări. Dar de la a promite şi până la a face este drum lung. Suntem în anul 2016 şi până în 2021, când se spune că vor fi gata cei 123 de kilometri de autostradă, această lucrare trebuie supravegheată. Este motiv de bucurie că din această autostradă 50 de kilometri vor trece prin judeţul Vâlcea. Vom avea cel mai mare tunel, de 1,7 kilometri în zona Robeşti şi două viaducte, de 1,5 kilometri şi 900 de metri în traversarea munţilor. De asemenea, vom avea două noduri foarte importante la Bascov şi la Curtea de Argeş, urmează un al treilea la Tigveni şi care va face legătura cu celelalte autostrăzi existente. Fondurile de realizare a investiţiei provin de la Uniunea Europeană în cuantum de 6 miliarde de euro. Însă noi trebuie să supraveghem această lucrare în guvernarea următoare, astfel ca ea să nu existe numai pe hârtie şi să devină o realitate.
De asemenea, ne îndreptăm şi către cealaltă promisiune a noastră, autostrada care va lega Craiova de Piteşti, iar noi trebuie să ne ocupăm cu precădere de un drum expres care să lege Drăgăşaniul de această autostradă. Şi poate că atunci vor veni către noi şi investitorii străini. Însă ne dorim cu ardoare ca şi capitalul autohton să iasă la lumină şi să dezvoltăm IMM-urile din judeţul Vâlcea”, a spus Iuliana Moise.
Fiind atenţionaţi că pe una dintre secţiuni pilonii podului viitoarei autostrăzi ar urma să fie puşi exact pe cele două drumuri, compania de autostrăzi spune că aceste probleme pot fi rezolvate şi că schimbările vor fi minime.

Comandat de ALDE Vâlcea-competitor politic
Realizat: Mişcoci Marielena Intreprindere Individuală
COD AEP: 11160008

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ