În data de 23 noiembrie 2016, a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern 864/2016 privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha“ şi a Procedurii de acordare de la bugetul de stat a costurilor serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată a persoanelor juridice şi fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha. Acest act normativ promovat de Partidul Naţional Liberal şi adoptat de Guvernul Dacian Cioloş prevede asigurarea gratuităţii privind serviciul de pază pentru suprafeţe de pădure mai mici de 30 ha. În acest fel, se asigură paza tuturor suprafeţelor forestiere din România şi se elimină furturile din pădurile proprietate privată care nu erau păzite.
Un alt proiect important din domeniul silvic cu impact major în rândul micilor proprietari de păduri este şi propunerea Partidului Naţional Liberal, pusă în practică de Guvernul Dacian Cioloş, de a notifica Comisia Europeană în vederea compensării pierderilor financiare ale proprietarilor de păduri datorită restricţiilor de tăieri impuse de Amenajamentele Silvice. Aceste sume sunt cuprinse între 50 şi 100 de euro/ha şi sunt destinate proprietarilor de păduri, membrilor Obştiilor de moşneni etc.
Aceste două măsuri promovate de reprezentanţii PNL sunt un important ajutor dat proprietarilor de păduri, mai ales acelora care deţin suprafeţe mici. În ultimii ani, în România, legislaţia din domeniul silvic a fost mult înăsprită pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale de păduri. Chiar dacă efectul a fost unul pozitiv la nivel naţional, reuşind să salvăm astfel sute de mii de hectare de pădure ce erau tăiate ilegal, această suprareglementare a afectat micii proprietari de pădure, în special în ceea ce priveşte asigurarea cu lemn de foc din suprafeţele proprii. Candidaţii Partidului Naţional Liberal vor propune o relaxare a legislaţiei din silvicultură, fără a produce breşe în trasabilitatea lemnului. PNL este singurul partid politic care a demonstrat că are soluţii pentru gestionarea judicioasă a fondului forestier şi le vom pune în aplicare!

Comandat de Partidul National Liberal – competitor politic,
Realizat de Mișcoci Marielena Intreprindere Individualã
Cod unic de identificare 11160004

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ