ALDE Dolj: Am decis nominalizarea din partea ALDE a lui Călin Popescu- Tăriceanu pentru funcţia de prim-ministru după alegerile din 11 decembrie 2016

0

Am stabilit la sfârşitul săptămânii trecute ca ALDE să aibă propria nominalizare pentru funcţia de prim-ministru, în persoana liderului nostru Călin Popescu- Tăriceanu.
Cu această propunere vom merge la negocieri politice pentru formarea noului guvern, după alegerile din 11 decembrie.
Este o propunere justificată de experienţa domnului Tăriceanu, de performanţele excepţionale ale guvernului condus de el între anii 2004 şi 2008.
În acea guvernare, România a avut cea mai mare rată de creştere economică din istoria postdecembristă: 8,7%, a dublat salariile şi pensiile, a creat 600.000 de locuri de muncă, a investit 6% din PIB pentru educaţie (singura guvernare care a făcut acest lucru). În guvernarea Tăriceanu, volumul investiţiilor a fost mai mare decât în întreaga perioadă 1990-2004.
Românii nu au uitat aceste lucruri şi au cerut domnului Tăriceanu, peste tot în ţară, să-şi asume această nominalizare.
Menţionăm că 11 miniştri din guvernul Tăriceanu candidează la aceste alegeri pe listele ALDE.
ÎNCREDERE ÎN ALDE ÎNSEAMNĂ ÎNCREDERE ÎNTR-O VIAŢĂ MAI BUNĂ!

ALDE SUSŢINE APELUL CAMPIONILOR MONDIALI, OLIMPICI ŞI EUROPENI AI ROMÂNIEI !

„Cu cât vor fi mai mulţi oameni pe terenurile de sport cu atât vor fi mai puţini oameni pe paturile din spitale”

Liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, alături de Ilie Năstase, Cristian Gaţu şi alţi mari campioni ai sportului românesc  au susţinut  zilele trecute o conferinţă de presă comună. În cadrul acesteia a fost prezentată oferta ALDE pentru sportul românesc, program în care au fost incluse toate propunerile venite din partea a 60 de glorii ale sportului românesc.

REDĂM FAIMA SPORTULUI ROMÂNESC, REDĂM SĂNĂTATEA UNEI NAŢIUNI
10 ANGAJAMENTE ALDE PENTRU EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT

Includerea în Proiectul de Ţară a sportului si educaţiei fizice ca prioritate naţională, parte integrantă a Educaţiei. Modificarea Legii Sportului.
Educaţia fizică-disciplină obligatorie în intregul sistem de învăţământ (la grădiniţe -1 oră la ciclul primar şi gimnazial- 3 ore/săptămână, la liceu -4 ore pe săptămână, în mediul universitar- minim 2 ore /săptămână şi 2 ore de colectiv sportiv)
Asigurarea accesului gratuit a copiilor, elevilor şi studenţilor la bazele sportive existente şi viitoare.
Organizarea campionatelor şcolare,universitare, prin colaborarea dintre inspectoratele şcolare, decanate şi federaţiile de profil.
Organizarea unei competiţii de masă ROMÂNIA ÎN MIŞCARE deschisă separat oraşelor şi satelor, care va angrena populaţia de la 5 la 80 de ani într-o forme de mişcare organizată.
Clasificarea federaţiilor sportive în funcţie de tradiţii autohtone, de performanţe obţinute, număr de practicanţi, audienţă la public şi venituri atrase la bugetul federal
Înfiinţarea unor Centre de excelenţă dar şi al unor centre judeţene de selecţie şi iniţiere sportive.
Dezvoltarea infrastructurii sportului( 2 Săli polivalente ultramoderne la nivel naţional, 2 baze nautice, 4 patinoare, 1 velodrom modern, 2 hipodromuri, săli dotate corespunzător pentru atletism, gimnastică, scrimă, tenis şi atletică grea-box, lupte, haltere, etc.)
Alocarea în următorii patru ani a unui procent din PIB pentru sportul de masă şi pentru cel de performanţă
Modificări ale Codului Fiscal prin care să încurajam investiţiile private în sport.

Comandat de ALDE filiala Dolj, executat de Indiscret Media SRL
CUI mandatar financiar 11160008

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ