„Sezonul de iarnă este aici şi suntem încântaţi să lansăm, oficial, această nouă rută din Craiova către Valencia, ce va aduce peste 30.000 de clienţi pe an şi va susţine 20 de locuri de muncă la Aeroportul Craiova. Serviciul nostru, operat cu o frecvenţă de două zboruri săptămânale, este alegerea ideală pentru călătorii business şi de agrement, şi suntem nerăbdători să anunţăm noi rute, creşteri ale traficului şi ale locurilor de muncă, la Aeroportul Craiova, în următoarele luni şi ani. Pentru a sărbători noua noastră rută din Craiova, scoatem la vânzare locuri promoţionale, începând de la doar 9.99€ şi care pot fi rezervate până sâmbătă (5 noiembrie) pentru călătorii în decembrie şi ianuarie“, a declarat Denis Barabas, Sales & Marketing Executive pentru România al Ryanair.

400.000 de pasageri în 2017
Directorul Aeroportului Internaţional din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că, odată cu ruta spre Valencia, pe aeroportul din Bănie sunt prezenţi acum primii doi operatori aerieni low-cost din Europa. „Momentul în care ne aflăm acum este unul cu totul deosebit şi sper să fie la fel şi pentru cetăţenii din regiunea Oltenia, şi aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi. Dacă nu ar fi existat problemele legate de infrastructura de mişcare, lucrurile s-ar fi mişcat mult mai repede. Din păcate, infrastructura de mişcare este una făcută pe fonduri europene, procedura de licitaţie s-a derulat târziu, dar totul este bine când se termină cu bine. Pentru mine, este important că ne aflăm în momentul în care primii doi operatori aerieni din Europa se află la Craiova. Ryanair operează în România doar pe trei aeroporturi şi suntem mândri că suntem unul dintre acestea. Am convingerea că din primăvară lucrurile se vor schimba foarte mult. Dacă anul acesta probabil că vom închide cu o cifră de 210.000 – 215.000 de pasageri, anul 2017 ne va duce undeva între 350.000 şi 400.000 de pasageri“, a precizat Mircea Dumitru.

Investiţiile CJ Dolj dau roade
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a ţinut să evidenţieze eforturile financiare ale instituţiei care au reuşit, în ultimii ani, să transforme radical Aeroportul din Craiova. „Investiţiile care au fost făcute în ultimii ani şi modul în care arată acum Aeroportul din Craiova şi această regiune, care are mulţi fii plecaţi la muncă în străinătate, fac drumul lor spre casă mai uşor. De aceea, Aeroportul din Craiova este acum, şi va rămâne pentru viitor, una din principalele investiţii care s-au făcut în această regiune. Ne face plăcere să spunem că acest lucru l-a făcut în special Consiliul Judeţean care, alături de primele 10 milioane de euro pe care le-a investit, a investit apoi încă 5 milioane în tehnică, după care 24 de milioane de euro în infrastuctura de mişcare. Dacă vă uitaţi acum la pista de aterizare şi la balizajul care există, puteţi să înţelegeţi saltul care a fost făcut de acum 4-5 ani, când am început investiţiile, şi acest moment. Sunt convins că această primă etapă – Valencia – va atrage şi alte destinaţii“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ