Conform reprezentantului companiei, Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer Wizz Air, noua aeronavă reprezintă o investiţie de 98 de milioane de euro şi va crea 36 de locuri de muncă în cadrul companiei, ceea ce face ca numărul angajaţilor direcţi în Craiova să ajungă la 72. Totodată, cu cele trei noi destinaţii, Wizz Air oferă acum 10 rute spre 5 ţări. „Am început operaţiunile în Craiova în 2013 cu misiunea de a face călătoriile cu avionul accesibile în sud-estul României. Subliniind încă o dată angajamentul faţă de această regiune, un an mai târziu am deschis baza Wizz pe Aeroportul din Craiova şi lansăm şi mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus în România. Alocând a doua aeronavă bazei noastre din Craiova, creăm şi mai multe locuri de muncă la nivel local şi adăugăm rute interesante reţelei noastre în continuă creştere. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România, suntem mereu aproape de pasagerii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea parteneriatului eficient cu aeroportul din Craiova”, a declarat Johan Eidhagen.

29 de zboruri pe săptămână
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că, odată cu cele trei rute spre Madrid, Koln şi Liverpool, numărul zborurilor operate de Wizz Air de pe Aeroportul Craiova va ajunge la 29 pe săptămână. „Anunţul companiei Wizz Air completează tabloul unui an de succes al Aeroportului Internaţional Craiova, un an de referinţă prin realizări şi prin lucrurile remarcabile care s-au întâmplat la această instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Dolj. În 2016, au fost duse la bun sfârşit componente-cheie ale proiectului de reabilitare derulat cu fonduri europene, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, prin care am reuşit să îmbunătăţim infrastructura de mişcare, să creştem gradul de siguranţă şi capacitatea de operare. Tot în acest an, numărul pasagerilor a cunoscut o ascensiune notabilă, iar aeroportul şi-a depăşit deja propriul record, estimându-se că, la finele lui decembrie, va trece de pragul de 200.000 de călători. Nu în ultimul rând, în 2016 am avut şi o diversificare spectaculoasă a gamei de zboruri. Dacă la sfârşitul lui septembrie erau anunţate noile rute către Paris şi Veneţia, acum vorbim despre alte trei mari oraşe cu care Craiova este conectată: Madrid, Liverpool şi Köln. Practic, în puţin mai mult de o lună, s-a produs o dublare a numărului destinaţiilor către care putem călători. Este evident faptul că o nouă investiţie amplă, în extinderea Aeroportului Internaţional Craiova, a devenit deja o necesitate, o direcţie spre care ne vom îndrepta, în anii următori, cu toată forţa“, a precizat preşedintele CJ Dolj.
La rândul său, Mircea Ovidiu Dumitru, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, a declarat: „Suntem încântaţi să vă arătăm astăzi că parteneriatul Aeroportului Internaţional Craiova cu compania Wizz Air este unul real, de durată şi în beneficiul mutual. Declaraţia prietenilor noştri dovedeşte încrederea de care se bucură aeroportul şi regiunea Oltenia în deciziile de dezvoltare ale Wizz Air şi suntem siguri că vom mai veni curând în faţa dumneavoastră şi cu alte surprize“. El a adăugat că, până la finalul lunii noiembrie, vor fi anunţate noi zboruri de pe Aeroportul Craiova.

Primul zbor Wizz Air a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate, Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A320 la Aeroportul Internaţional Craiova. Odată cu stabilirea bazei operaţionale, Wizz a creat 36 de locuri de muncă directe şi a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinaţii populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia şi Barcelona în Spania. În 2015, Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova.
Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320 – cu 180 de locuri, şi Airbus A321 – cu 230 de locuri.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ