„Ne face plăcere să fim astăzi alături de comunitatea din Băileşti la un eveniment foarte important. Peste 11 milioane de euro intră în acest moment în Băileşti, unul dintre cele trei municipii din judeţul Dolj, printr-un proiect care face parte din prima fază a Master Planului de apă, în valoare totală de peste 185 de milioane de euro. Potrivit acestei strategii judeţene, întreaga sumă prevăzută pentru prima etapă s-a împărţit pentru nouă localităţi din Dolj, respectiv toate cele şapte din mediul urban – Craiova, Băileşti, Calafat, Filiaşi, Segarcea, Bechet şi Dăbuleni – şi două comune, Călăraşi şi Poiana Mare. De implementarea acestui proiect s-a ocupat în totalitate Compania de Apă, care – nu mă feresc de cuvinte mari – a făcut, în tot acest timp, minuni; o companie care a plecat de la zero şi a ajuns să fie una dintre cele mai competitive din ţară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Toate localităţile din judeţ trebuie să beneficieze de reţele pentru apă şi canalizare
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a evidenţiat faptul că este important ca toate localităţile din judeţul Dolj să beneficieze de infrastructura necesară pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare. „Inaugurăm sistemul de apă şi canalizare din municipiul Băileşti, construit din fonduri europene de Compania de Apă Oltenia, unde acţionar majoritar este Consiliul Local Craiova, pe un proiect al Consiliului Judeţean Dolj. Vreau să felicit echipa companiei care s-a ocupat de această investiţie. Este foarte important pentru noi ca toate localităţile din judeţul Dolj să beneficieze de reţele pentru apă şi canalizare. În Craiova, am reuşit ca în acest an să branşăm la sistemul de alimentare cu apă toate gospodăriile aflate pe străzile care sunt în domeniul public al municipiului, iar în ceea ce priveşte introducerea reţelei de canalizare ne-a mai rămas aproximativ 15 la sută. Doresc să mulţumesc şi autorităţilor locale din municipiul Băileşti, care au sprijinit foarte mult echipa de la Compania de Apă pentru a realiza acest proiect major. Începând de astăzi, locuitorii Băileştiului beneficiază de un standard de viaţă mai bun”, a precizat primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.
La rândul său, directorul general al Companiei de Apă Oltenia SA, Constantin Mitriţă, a afirmat: „Evenimentul de astăzi marchează punerea în funcţiune a unui sistem nou de apă şi canalizare, precum şi a unei staţii de epurare pentru municipiul Băileşti, staţie care a fost construită la Rast. Este o zi importantă atât pentru comunitate, cât şi pentru Compania de Apă Oltenia SA. Noi am devenit operatori regionali în anul 2010, când am şi preluat, în luna ianuarie, sistemul de apă şi canalizare al municipiului Băileşti, iar de atunci s-a urmărit, an de an, îmbunătăţirea acestuia. Principiul pe care l-am respectat în tot acest timp este cel pe care doamna primar Lia Olguţa Vasilescu l-a precizat încă de la începutul acestor demersuri: să abordăm toate localităţile, inclusiv municipiul Băileşti, la fel cum o facem în cazul Craiovei, fără nicio diferenţă. Suntem, iată, în momentul în care marcăm reuşita acestei investiţii, în cadrul primei faze a Master Planului pentru apă şi canalizare, în implementarea căruia am beneficiat de sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Dolj, de Consiliul Local şi de Primăria Municipiului Craiova“.
La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, au mai participat vicepreşedintele CJ – Cosmin Vasile, administratorul public al judeţului – Cosmin Durle, viceprimarul municipiului Craiova – Adrian Cosman, consilieri judeţeni, precum şi reprezentanţi ai Companiei de Apă Oltenia SA.

Valoarea lucrărilor executate de Compania de Apă în municipiul Băileşti se ridică la peste 11,5 milioane de euro şi reprezintă, printre altele, reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, realizarea a aproape 4.000 de branşamente şi racorduri, realizarea a şapte noi staţii pompare apă uzată menajeră şi o staţie de epurare nouă, reabilitarea puţurilor existente, realizarea unor puţuri noi, amenajarea zonei de protecţie sanitară şi instalaţii hidraulice, electrice şi de automatizare noi la toate cele 8 puţuri, o staţie de clorare nouă sau renovarea pavilionului administrativ (laborator, dispecer SCADA). Totodată, Centrul Zonal Băileşti al CAO a fost dotat cu utilaje şi echipamente achiziţionate precum autocurăţitoare tip Woma şi vidanjă, autobasculantă, buldoexcavator, freză tăiat, motopompe apă ori ciocane percutoare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ