Un candidat al PNL Vâlcea pentru Senat spune că a găsit soluţia eliminării stresului cetăţenilor la ghişee
Victor Popescu: „Birou unic în toate instituţiile publice”

Victor Popescu, membru al Partidului Liberal, filiala Vâlcea, candidat pentru Senat, a declarat că va milita pentru promovarea unei iniţiative legislative care să prevadă crearea unui Birou unic în instituţiile publice, în scopul eliminării birocraţiei şi al evitării tracasării, de la o instituţie la alta, a celor care solicită diverse documente.

0

„Îmi doresc, indiferent de rezultatul alegerilor, să promovez o iniţiativă legislativă care să prevadă crearea unui Birou unic în toate instituţiile publice, în scopul debirocratizării şi al colaborării instituţionale. În prezent, când mergem la o instituţie a statului, cu toţii, fie persoane juridice, fie persoane fizice, suntem plimbaţi pe la alte cinci instituţii, ori pe la foarte multe birouri ale aceleiaşi instituţii, pentru a obţine documentele de care avem nevoie. Timp pierdut, resursă financiară pierdută! Prin crearea unui Birou unic în cadrul fiecărei instituţii, scurtăm în primul rând perioada de depunere a oricărei documentaţii, fie că vorbim de proiecte tehnice, de certificate de urbanism sau de autorizaţii. Apoi, cred că solicitanţii vor fi trataţi cu mult mai mult respect“, a precizat Victor Popescu.
Acesta a exemplificat cât de complicată este obţinerea cazierului judiciar. „Spre exemplu, cazierul judiciar ar pute fi obţinut pe loc, aşa cum există accesul la Registrul Comerţului, astfel încât cel în cauză să nu mai fie pus pe drumuri. În prezent, în momentul în care se depune o documentaţie la care se cere cazier judiciar, trebuie ca solicitantul să meargă la Trezorerie pentru a plăti taxa pentru emitere cazier, să meargă să cumpere un timbru fiscal, să completeze o cerere, să o depună, şi abia apoi primeşte cazierul. Aceste documente trebuie rezolvate interinstituţional. Şi încă un lucru: se impun termene identice, pentru că dacă o documentaţie în domeniul sănătăţii publice se emite în 60 de zile, iar cazierul judiciar este valabil 30 de zile, am plătit inutil taxele, deoarece acel cazier nu mai este valabil. Deci, trebuie o uniformizare între toate termenele ce stau la baza oricărei documentaţii. Până la urmă, de aceea plătim taxe şi impozite“, a conchis Victor Popescu. El a mai declarat că Biroul unic va funcţiona cu actualii salariaţi ai instituţiilor, deci nu este vorba despre surplus de personal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ