Clinica de Cardiologie, „un angiograf“ mai aproape de finalizare

După o aşteptare de peste un an şi patru licitaţii, toate contestate în instanţă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a semnat contractul pentru achiziţionarea unui angiograf, cel mai important aparat din dotarea viitoarei Clinici de Cardiologie care se construieşte în curtea unităţii sanitare. Conform preşedintelui CJ Dolj, Clinica de Cardiologie, o investiţie de peste 7,3 milioane de euro, ar urma să fie gata în primăvara anului viitor.

0

Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul şedinţei ordinare care a avut loc la finalul săptămânii trecute. „Aş începe cu vestea cea mai bună şi anume că în cursul zilei de ieri (miercuri – 19 octombrie, n.red.) s-a semnat, în sfârşit, după aproape un an, contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru angiograf. Este aparatul principal, cel mai mare din această clinică. În funcţie de acest aparat, toate celelalte instalaţii, cealaltă aparatură, nu au putut să meargă mai departe până nu s-a ştiut ce fel de aparat este, care sunt indicii tehnici şi, mai ales, că acest aparat este acoperit de un sarcofag de plumb care este mai mic sau mai mare, în funcţie de aceste caracteristici. Nu am abandonat nicio clipă acest proiect al Clinicii de Cardiologie. De patru ori s-a reluat licitaţia, de patru ori s-a ajuns în instanţă şi, de-abia la a patra oară, după ce s-a ajuns iar în instanţă, s-a putut face contractul. Este fără dubiu că mergem mai departe”, a precizat Prioteasa.

Specialist de „import“ pentru UMF
Preşedintele CJ Dolj a ţinut să precizeze şi faptul că, pe această specializare de chirurgie cardiovasculară, la Craiova va sosi şi un medic de la Târgu Mureş, unde există o astfel de clinică de mai mulţi ani, care ar urma să pregătească medicii pentru această specializare. „Un alt amănunt deloc neglijabil şi, nota bene, pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, pentru domnul rector şi pentru domnul prof. Ciurea, pentru Bogdan Fănuţă şi pentru toţi ceilalţi, este faptul că sunt foarte aproape de a aduce un cadru didactic, un om cu experienţă de la spitalul din Târgu Mureş, care va primi catedră la facultate, care se va integra în viaţa societăţii medicale şi îşi va strânge o echipă în jur, în aşa fel încât oamenii care suferă un infarct, un preinfarct, să nu mai fie trimişi cu ambulanţa sau cu elicopterul la Bucureşti. Aşa cum ştim, într-o jumătate de oră, dacă nu s-a intervenit la bolile acestea grave, degeaba mai intervii pe urmă. Este fără dubiu că la începutul anului viitor, probabil spre primăvară, vom fi gata cu această investiţie a noastră, care este destul de importantă – 7,3 milioane de euro – şi aparatură de ultimă generaţie, şi saloane noi, şi paturi noi, şi tot ce trebuie. Aşa cum este şi extinderea Urgenţei, unde nici aici nu dăm înapoi“, a adăugat Ion Prioteasa, care a amintit faptul că CJ Dolj va continua să investească sume consistente pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ