Ingrediente (pentru o tavă medie):
- 600 g ficăței de pui
- 500 g piept de pui
- 1 ceapă mare (tocată mărunt)
- 3 legături de ceapă verde
- 2 legături de mărar
- 2 legături de pătrunjel
- 4 ouă
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de pesmet
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 50 ml lapte
- 1 lingură de unt (pentru uns tava)
- 2 ouă fierte (opțional, pentru decor în mijlocul drobului)
Mod de preparare:
- Pregătirea ingredientelor:
- Fierbeți ficățeii de pui timp de 10 minute în apă cu puțină sare, apoi scurgeți-i și lăsați-i să se răcească.
- Fierbeți pieptul de pui separat timp de 15 minute, apoi lăsați-l să se răcească.
- Tocați mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul.
- Prepararea compoziției:
- Într-o tigaie, încingeți uleiul și căliți ceapa mare tocată mărunt până devine aurie.
- Mărunțiți ficățeii și pieptul de pui cu un cuțit sau folosiți un blender pentru o textură mai fină.
- Într-un bol mare, amestecați ficățeii și pieptul de pui cu verdeața tocată, ceapa călită, sarea, piperul, cimbrul și laptele.
- Adăugați ouăle crude și pesmetul, amestecând bine pentru omogenizare.
- Asamblarea și coacerea:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Ungeți tava cu unt și presărați puțin pesmet.
- Turnați jumătate din compoziție în tavă, așezați ouăle fierte întregi (dacă folosiți) și acoperiți cu restul compoziției.
- Nivelați suprafața și introduceți tava în cuptor.
- Coaceți timp de 40-45 de minute, până când drobul devine rumenit deasupra.
- Servirea:
- Lăsați drobul să se răcească puțin înainte de a-l scoate din tavă.
- Se poate servi cald sau rece, alături de muștar, ridichi sau salată verde.
Sugestii:
- Dacă doriți un drob mai cremos, puteți adăuga 2 linguri de smântână în compoziție.
- Pentru un gust mai intens, încercați să adăugați puțină nucșoară măcinată.
Drob-ul de pui este o alternativă delicioasă și mai ușoară față de varianta tradițională, fiind pe placul tuturor, inclusiv al celor care preferă preparatele mai puțin grase. Poftă bună!