PNL, sprijin pentru microîntreprinderi!

În contextul actual al economiei româneşti, Partidul Naţional Liberal îşi reafirmă angajamentul faţă de susţinerea şi promovarea sectorului microîntreprinderilor. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a exprimat ferm sprijinul partidului pentru antreprenorii care încep afaceri de la zero şi a evidenţiat importanţa definirii corecte a microîntreprinderilor pentru a facilita creşterea acestora.

0

Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal: „Ca reprezentant al clasei de mijloc şi al mediului privat, PNL sprijină antreprenorii care încep o afacere de la zero. Definirea unei microîntreprinderi prin pragul de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale este esenţială pentru a permite unei companii să crească. Dacă aprobarea celei de-a treia cereri de plată din PNRR depinde de modificarea acestui prag, înseamnă că se impun noi discuţii tehnice cu Comisia Europeană. 
Sufocarea afacerilor mici printr-un regim de taxare care le limitează capacitatea de dezvoltare încalcă dreptul liberei iniţiative în economie. Tocmai de aceea, parlamentarii liberali au introdus în legea bugetului de stat pe 2024 un amendament care blochează creşterea taxelor în acest an. Vom susţine microîntreprinderile şi pe viitor, pentru că respingem penalizarea fiscală a unei companii pe criteriul cifrei de afaceri. Cele 10 motive pentru care susţinem microîntreprinderile sunt:
1. Impozitarea scăzută a microîntreprinderilor a stimulat apetitul pentru afaceri al românilor. Acest regim fiscal a crescut numărul total de firme. Cifra de afaceri a celor aproape 500.000 de microîntreprinderi a fost la finalul anului fiscal 2022 de peste 270 de miliarde lei.
2. Mulţi români din diaspora s-au întors acasă pentru că România a devenit foarte competitivă fiscal.
3. Fiscalitatea relaxată a permis ca micii antreprenori să se dezvolte în vremurile grele. 
4. Impozitarea de 1% a crescut capitalul românesc, care a intrat în zone de piaţă unde nu exista o ofertă competitivă. Acum, mulţi români simt că munca lor este plătită pe merit.
5. Microîntreprinderile au acces mai greu la finanţare, dar regimul fiscal permisiv le lasă banii prin care pot creşte organic, fără împrumuturi.
6. Evaziunea a scăzut masiv în rândul microîntreprinderilor. Plata unui impozit mic este de preferat unor probleme judiciare mari.
7. Comunităţile mici se dezvoltă după apariţia microîntreprinderilor. Antreprenoriatul din mediul rural şi oraşele mici a demonstrat că aici se poate face profit şi crea locuri de muncă.
8. Microîntreprinderile au generat 1,2 milioane de locuri de muncă, pentru că au reuşit să pătrundă în localităţi de care marile companii nu erau interesate. Ele aduc flexibilitate pe piaţa muncii, redefinind relaţiile dintre angajat şi angajator într-un cadru fiscal mai avantajos.
9. Birocraţia contabilă a scăzut simţitor, ca urmare a regimului fiscal permisiv, care a simplificat relaţia microîntreprinderilor cu ANAF. 
10. Rezilienţa economică a României a crescut, prin flexibilitatea şi adaptabilitatea specifice microîntreprinderilor în faţa provocărilor pieţei
”.

Prin promovarea unui regim fiscal favorabil şi susţinerea continuă a microîntreprinderilor, PNL demonstrează nu doar un angajament faţă de antreprenoriatul local, ci şi o viziune strategică pentru dezvoltarea economică sustenabilă a României, asigurând astfel un climat propice pentru inovaţie, creştere şi crearea de locuri de muncă.

Facebook Comments