Mica publicitate: Cântăm opere şi operete, angajăm superstaruri pop, reparăm/vopsim urne şi cabine de vot
Anul acesta, votăm Opera Română Craiova

Organizatorii Intencity ameninţă cu trecerea pe profit în acest an, la a trea ediţie a festivalului muzical „universal” organizat la Craiova. Într-un puseu de optimism bugetar, Opera Română solicită suplimentarea bugetului, anticipând creşterea veniturilor cu aproximativ 50 la sută faţă de estimarea iniţială. Mai mult, angajaţii operei atacă, după festivaluri, şi piaţa alegerilor locale şi europarlamentare, pe care promit să le scoată la vopsea, contra unei sume modice.

0

Ambiţioasa strategie bugetară a Operei reiese din proiectele de rectificare a bugetului municipal şi a bugetului consolidat, ambele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de la sfârşitul lui martie a consiliului local. În total, veniturile instituţiei de cultură ar urma să fie majorate cu 2,9 milioane de lei noi. „Opera Română Craiova – prin adresa nr. 906/2024 solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în sensul suplimentării veniturilor din subvenţii, cu suma de 100,00 mii lei şi implicit la partea de cheltuieli la titlul II «Bunuri şi servicii», conform notei de fundamentare anexată; De asemenea, prin adresa nr. 660/2024, Opera Română Craiova solicită suplimentarea veniturilor proprii provenite din prestări de servicii şi alte activităţi cu suma de 2.800,00 mii lei şi utilizarea în mod implicit la partea de cheltuieli la titlul II «Bunuri şi servicii», conform notei de fundamentare anexată”, se arată ăn raportul întocmit de angajaţii Primăriei Craiova.

Festivalul intensificării încasărilor

Majoritatea covârşitoare a suplimentării de buget e pusă pe seama festivalului Intencity, care, potrivit mai marilor ORC, va da lovitura cu încasările din acest an. „În plus faţă de concerte, festivalul va găzdui şi un târg cu produse tradiţionale, ateliere, food & beverige şi activităţi de brand, atrăgând astfel participanţi de toate vârstele şi oferindu-le un cadru complet şi captivant al festivalului. Din experienţa primelor ediţii, estimăm că vom păstra trendul ascendent de atragere a unor noi firme ce vor deveni sponsori şi ce vor desfăşura activităţi comerciale, astfel vor contribui la creşterea veniturilor. Prin analizarea veniturilor curente ale celor două ediţii, am constatat că acestea în ediţia a doua au crescut cu 262% faţă de prima ediţie. În anul 2022 s-a încasat suma de 2,4 milioane RON, în anul 2023 s-a încasat suma de 6,4 milioane RON. Statistica încasărilor ne încurajează ca pentru ediţia a treia să prevedem o creştere a veniturilor curente faţă de bugetul adoptat cu suma de 2,8 milioane RON. Ţinând cont de cele relatate, vă rugăm să ne aprobaţi o rectificare bugetară cu suma menţionată”, precizează nota de fundamentare trimisă Primăriei Craiova de către cei de la Operă. Veniturile înregistrate de Operă ar creşte astfel de la 5,4 milioane la 7, 9 milioane de lei. Pentru organizarea Intencity, ORC a primit, reamintim, din bugetul local 7 milioane de lei.

„Noi muncim, nu vorbim”, cheia succesului

De menţionat că, printre motivele invocate în optimismul organizatorilor cu privire la succesul festivalului, se menţionează şi deja tradiţionala lipsă de transparenţă cu privire la protagoniştii festivalului, ORC făcându-şi un obicei să anunţele numele grele chemate la Intencity în ultimul moment. Strategie de la care promit să nu se abată nici în acest an. „Un aspect esenţial al acestei ediţii este contactarea unor artişti de renume care promit să aducă o energie nouă şi o atmosferă deosebită evenimentului. Această abordare ne îndreptăţeşte să anticipăm o prezenţă şi mai mare a publicului, ceea ce va face din această ediţie cea mai memorabilă de până acum. De asemenea, prin strategia noastră de a menţine surpriza în ceea ce priveşte lista artiştilor invitaţi în materialele publicitare, dorim să consolidăm încrederea publicului în capacitatea noastră de a organiza un eveniment de calitate şi să îi încurajăm să-şi rezerve locurile şi abonamentele fără ezitare. Un alt punct forte în atragerea publicului şi a răspunsurilor este continuarea tradiţiei de a se desfăşura în două locaţii de prestigiu: stadionul Ion Oblemenco şi Sala Polivalentă. Această decizie ne permite să oferim o varietate mai mare de genuri muzicale în acelaşi timp, fiind facilitate accesul publicului prin intermediul unui singur abonament în ambele locaţii, consolidând astfel atractivitatea evenimentului”, se arată în documentaţia trimisă aleşilor locali.

Pe afară-i vopsită urna, înăuntru-i Opera

Pe lângă încasările suplimentare pe care le aşteaptă din marea cântare de vară de pe stadion şi din Polivalentă, Opera mai poate conta pe încă 100.000 de lei noi din partea Primăriei Craiova, care a decis să-i încredinţeze anul acesta nu numai organizarea festivalului Intencity, ci şi pregătirea urnelor şi a cabinelor de vot pentru cele 171 de secţii de votare din oraş. Angajaţii ORC ar urma să le repare şi să le vopsească în timp util pentru desfăşurarea scrutinelor din iunie.

„Având în vedere procesul electoral care se derulează pe parcursul anului 2024 şi calitatea Operei Române Craiova de instituţie subordonată autorităţii locale, pentru buna organizare şi desfăşurarea acestuia, în cadrul măsurilor tehnice este necesar ca această instituţie să efectueze lucrările de vopsire şi reparaţii urne şi cabină de vot – materiale aferente amenajării secţiilor de votare şi municipiul Craiova. În acest sens, propunem alocarea sumei de 100.000 RON la dispoziţia Operei Române Craiova”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii Primăriei Craiova.

Facebook Comments