Consilierii judeţeni au alocat aproximativ 12 milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea unităţii sanitare
Peste jumătate din bugetul pentru investiţii al Oltului merge către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Mai mult de jumătate din bugetul pentru investiţii al Consiliului Judeţean Olt, adică aproximativ 12 milioane lei, a fost alocat pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

0

Din fondurile alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se vor continua şi finaliza lucrările de reabilitare interioară a Blocului Materno-Infantil şi a Secţiei Medicale şi vor fi achiziţionate aparatură şi mobilier medical. „Şi în acest an avem câteva lucrări deja începute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi vorbim de reabilitarea interioară şi modernizarea Blocului Materno-Infantil şi, de asemenea, acelaşi lucru se întâmplă şi la Secţia Medicală. Am prins toţi banii, astfel încât anul acesta să terminăm pe interior cele două pavilioane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, am prins o serie de bani pentru mobilier şi aparatură medicală, astfel încât cred că sumele de la Consiliul Judeţean se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, pe care le-am alocat din bugetul propriu anul acesta pentru investiţii“, a explicat președintele CJ Olt, Marius Oprescu, citat de Agerpres. Acesta a menţionat că bugetul propriu al instituţiei pentru investiţii în acest an este de aproximativ 20 de milioane de lei, situaţie similară anilor precedenţi, însă pentru investiţiile mari au fost atrase fonduri europene sau guvernamentale.

Sprijin pentru primării

Consilierii judeţeni au alocat, totodată, și sumele necesare pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, comunele urmând să primească cel puţin 200.000 lei fiecare, oraşele – 500.000 lei, municipiul Caracal – 1.000.000 lei şi municipiul Slatina – 1.500.000 lei. „În ceea ce priveşte sumele defalcate din cota de 6% care este alocată Consiliului Judeţean pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, banii au fost împărţiţi aproape în totalitate, pentru că au mai rămas acolo 120.000 de lei. Urmează să vedem ce facem cu ei, restul au fost împărţiţi primăriilor din judeţul Olt, fiecare comună primind minimum 200.000 de lei, oraşele, minimum 500.000 de lei, iar cele două municipii, Slatina, 1.500.000 lei şi Caracal, 1.000.000 lei“, a adăugat Marius Oprescu.
În cadrul ședinţei, care a avut loc luni – 29 ianuarie, au fost aprobate şi alocări de fonduri, câte 400.000 lei, pentru două drumuri locale din comunele Slătioara (varianta de ocolire) şi Bălteni. „Este vorba de bani alocaţi pentru drumuri comunale. Pentru Slătioara am alocat bani astfel încât să reuşim să finalizăm varianta ocolitoare pe baraj (n.r. peste râul Olt), pe care an de an, de-a lungul timpului, Consiliul Judeţean Olt l-a finanţat, şi în momentul de faţă, iată, că este practicabil. Cine vrea să evite aglomeraţia pe podul Olt în anumite momente, poate să meargă pe baraj, toată lumea care merge către sudul judeţului. Se termină calea de rulare, urmând ca parapeţii pe margine să vedem din ce sume viitoare. La Bălteni, vorbim de drumul care trece prin centrul localităţii, ieşire din drumul judeţean, prin faţă pe la Primărie, care este stricat din cauza maşinilor ce merg la groapa de gunoi. Și atunci, dacă este un drum pe care interesul judeţean l-a stricat, s-au alocat aceşti bani pentru modernizare, astfel încât să ajungă din nou la condiţii normale şi practicabile“, a mai declarat Marius Oprescu.

Facebook Comments