Ionuţ Stroe (PNL): „Claudiu Târziu, Simion sau Şoşoacă – nişte trompete ruseşti, care seamănă ură şi dezbinare“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a lansat un atac dur la adresa liderilor AUR şi SOS, George Simion şi Diana Şoşoacă, despre care spune că inflamează cu bună ştiinţă spiritele pe anumite teme sensibile şi i-a catalogat drept „trompete ruseşti“, care seamănă ură şi dezbinare. În acelaşi context, Stroe spune că este nevoie ca politicile europene să fie mai flexibile, tocmai pentru a nu risca să alimentăm indirect mişcările extremiste care profită de unele nemulţumiri legitime ale cetăţenilor.

0

„Să nu vă faceţi iluzii că aceşti instigatori de tipul lui Claudiu Târziu, Simion sau Şoşoacă ar fi vreo clipă bine intenţionaţi ori mânaţi de vreun sentiment patriotic. Ei ştiu foarte bine ce fac atunci când inflamează spiritele pe teme sensibile, prin discursuri revizioniste şi trebuie taxaţi şi demascaţi pentru ceea ce sunt: nimic altceva decât nişte trompete ruseşti, care seamănă ură şi dezbinare. Şi chiar dacă ei candidează sub sigla AUR, profitul lor electoral, obţinut din tensiunile etnice create se transformă, de fapt, în puncte pentru Rusia. Cam atât valorează patriotismul lor“, susţine, într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul PNL.
Ionuţ Stroe spune că mişcările extremiste, nu doar din România, profită de unele nemulţumiri legitime ale oamenilor, cum sunt cele ale fermierilor, afirmând că autorităţile de la Bucureşti ar trebui să aibă curajul de a renegocia inclusiv Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „E nevoie ca politicile europene să fie mai flexibile, ancorate în realităţile din fiecare stat, altfel riscăm să alimentăm indirect mişcările extremiste care profită şi distorsionează unele nemulţumiri legitime ale oamenilor. Dacă nu vom înţelege acest lucru, rezultatele la alegerile europarlamentare din iunie vor fi catastrofale pentru construcţia europeană. Să nu uităm că în ultimii câţiva ani ne-am confruntat cu o serie de crize suprapuse, de la pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina, criza din zona energiei, inflaţia şi, cel mai recent dintre exemple, domeniul agriculturii. Fermierii români trebuie susţinuţi şi ajutaţi, iar una dintre soluţii poate veni de la nivel european, printr-o creştere a fondurilor alocate agriculturii româneşti. Trebuie să avem curajul de a renegocia, inclusiv PNRR, în aşa fel încât fermierii noştri să fie ajutaţi“, susţine parlamentarul liberal.

Facebook Comments