Ionuț Stroe (PNL): „Scopul limitării plăților în numerar este de combatere a evaziunii fiscale“

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, susține că decizia Guvernului de a limita cuantumul plăților în numerar vizează în special agenții economici, iar măsura are drept scop combaterea evaziunii fiscale. În schimb, spune el, românii vor putea face plăți în numerar de până la 5.000 de lei pe zi în magazine.

0

„Văd rostogolindu-se în spațiul public tot felul de știri alarmiste despre banii cash ai românilor și cum statul vrea să «ne controleze». Nimic mai fals. Trebuie lămurit foarte clar că persoanele fizice vor putea face, în continuare, plăți în numerar de până la 5.000 de lei pe zi în magazine, adică mult peste veniturile medii lunare ale unui om obișnuit și mult peste plățile normale pe care le facem într-o zi. Așadar, nu ne ia nimeni cash-ul și nici nu ne controlează“, a afirmat Stroe.
Parlamentarul PNL mai spune că astfel de măsuri există deja în multe state europene, intenția autorităților fiind de a stopa plățile „la negru“. „Scopul acestei măsuri este de a combate evaziunea fiscală și a stopa plățile la negru. Agenții economici sunt cei care își vor limita mai mult plățile, 1.000 de lei pe zi către un alt agent economic și 2.000 de lei la magazinele de tip cash&carry. Mai mult decât atât, măsura ne aduce în același timp și în rând cu alte state din U.E., precum Franța, Belgia sau Italia, care au implementat deja măsuri similare pentru a combate evaziunea fiscală. Haideți să nu dăm crezare acestor povești de groază fără nicio bază reală – chiar dacă suntem în preajma Halloween-ului“, a adăugat deputatul.

Facebook Comments