Alin Stoica: Stabilitatea guvernamentală reprezintă stabilitate economică

0

Încă de la început, actuala Coaliție de guvernare s-a constituit având în vedere nevoia de stabilitate a României într-un context european și internațional extrem de dificil, determinat de invazia Ucrainei de către Rusia. Știm cu toții că înțelegerea dintre cele mai mari două partide de la Dreapta și Stânga eșichierului politic a fost un compromis greu de digerat de către mulți dintre membrii și votanții PNL și PSD. Chiar și cu riscuri electorale însemnate, responsabilitatea a avut câștig de cauză, iar liberalii și social-democrații au ajuns să ofere României stabilitatea de care avea nevoie în aceste vremuri atât de tulburi din punct de vedere geostrategic și economic. Ori, tocmai această stabilitate poate fi acum periclitată de eventualele neînțelegeri dintre cei doi parteneri politici legate de celebra „rotativă“ guvernamentală.
Solicitările profesorilor sunt absolut justificate, afirmație cu care, sunt convins, este de acord toată clasa politică. Cum cred, de asemenea, că trebuie să existe o soluție și pentru problema pensiilor speciale, o soluție care să ne reașeze pe orbita finanțărilor europene. Însă ele nu pot fi folosite acum pentru a genera o criză politică de care ar trebui să ne ferim cu orice preț. Într-un context încă dificil, în care inflația și încetinirea creșterii economiei europene îngrijorează până și pe cel mai optimist analist economic, câteva luni de instabilitate la nivelul Guvernului ar fi dezastruoase pentru țara noastră. Urmează o perioadă critică, caracterizată de nevoia acută de reforme în viața socio-economică a societății româneşti, perioadă pe care, dacă nu o folosim cu înțelepciune, poate antrena pe termen mediu o destabilizarea economică dezastruoasă pentru țara noastră.
De aceea cred că PSD și PNL trebuie să găsească o soluție pentru respectarea protocolului și a calendarului agreat, iar România să aibă, cât mai curând, un nou Guvern, cu o majoritate confortabilă în Parlament, care să se poată focusa pe rezolvarea problemelor acute și imediate ale societății românești.

Alin Stoica – deputat ALAR

Facebook Comments