„Opera and chill”, la Business Center Sud Craiova

0

În timp ce majoritatea craiovenilor încă se plâng de frig la această dată, edilii gândesc în avans și acționează pentru combaterea caniculei. Cei drept nu în tot orașul, ci într-una din zonele critice.

Este vorba despre clădirea Business Center Sud din cadrul complexului multifuncțional din Romanești, vecină cu cea care adăpostește angajații primăriei și care găzduiește de mai bine de un an staff-ul Operei Române Craiova. Oamenii Operei, evacuați din centrul orașului de reabilitarea sediului propriu repetă arii, fac costume și organizează Intencity în condiții necorespunzătoare, datorate defecțiunii instalației de climatizare. Motiv pentru care primăria Craiova a demarat o licitație pentru „achiziţie cu montaj chiller – cladire Business Center, respectiv furnizare, montaj si punere in functiune chiller cu dezafectarea utilajului vechi cat si instruirea personalului desemnat pentru exploatarea echipamentului, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 93953/16.03.2023”.

Licitația, recent postată în sistemul electronic de achiziții publice, are o valoare estimată la 232.000 de lei noi.

„Clădirea administrativă a Operei Române Craiova din strada Popoveni nr 3c are o înălțime de aproximativ 10 m și este construită pe structură de beton, cu pereți exteriori din sticlă, iar odată cu începerea sezonului cald este necesar să se asigure condiții optime pentru desfășurarea activităților în locație în siguranță și confort. Încă de la preluarea în exploatare a sistemului de climatizare pentru sezonul cald Opera Română Craiova a sesizat probleme legate de disconfortul creat în incintă datorită defecțiunilor frecvente a chillerului și necesitatea remedierii neconformității pentru asigurarea unui microprimat corespunzător desfășurării activităților administrative, cabinelor de studiu, atelier croitorie, magazia costume. Ca urmare, în vederea asigurării condițiilor optime de siguranță și confort un microclimat corespunzător pentru desfășurarea activității este necesară înlocuirea chillerului defect din cadrul instalației de climatizare din incinta clădirii administrative a operei române Craiova strada Popoveni nr 3c”, se arată în caietul de sarcini.

Facebook Comments